Hronika

Velika policijska akcija u Sarajevu: Uhapšene tri osobe, oduzeto oružje, marihuana i kokain

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, u saradnji sa službenicima Obavještajno-bezbjednosne agencije Bosne i Hercegovine, realizuju operativnu akciju „Kliner“.

policija federacije bih
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Na području opština Novo Sarajevo, Centar, Novi Grad i Vogošća, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a na osnovu naredbe Opštinskog suda u Sarajevu, policijski službenici obavljaju pretrese na ukupno sedam lokacija. U dosadašnjem radu, u pretresima je pronađena i određena količina opojnih droga marihuana i kokain, kao i vatreno oružje.

Pročitajte još

Uhapšeni su H.B. (23) iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, T.Ć. (21) i A.K. (33) oba iz Sarajeva, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, piše Avaz.

Akcija „Kliner“ rezultat je operativnog rada policijskih službenika koji su vršili analizu podataka dobijenih dešifriranjem komunikacija putem Skaj i Anom aplikacije među osumnjičenim osobama.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju daljnji rad u okviru ove akcije.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu