Hronika

VELIKA POLICIJSKA AKCIJA U SRPSKOJ Uhapšeni trgovci oružjem, zaplijenjeni RAKETNI BACAČI

U akciji kodnog naziva “Zolja” policija je u Doboju i Modriči uhapsila četiri osobe i zaplijenila veliku količinu naoružanja i municije.

VELIKA POLICIJSKA AKCIJA U SRPSKOJ Uhapšeni trgovci oružjem, zaplijenjeni RAKETNI BACAČI
FOTO: PU DOBOJ

Policijski službenici Policijske uprave Doboj, u periodu od 23. do 29. oktobra realizovali su operativnu akciju kodnog naziva „Zolja“  koja je bila usmjerena na presijecanje lanca nezakonite trgovine vatrenim oružjem, a u sklopu koje su uhapšene osobe A.R. iz Italije i osobe J.M, D.M. i  J.N., svi sa područja grada Doboja saopšteno je iz dobojske policije.     

Na osnovu naredbe Osnovnih sudova Modriča i Doboj, izvršen je pretres u Modriči i na tri lokacije na području grada Doboja.

FOTO: PU DOBOJ
FOTO: PU DOBOJ

Tokom pretresa pronađeno je pet ručnih raketnih bacača (zolja), 48 ručnih bombi, 24 tromblonske mine, vojna snajperska puška, dva lovačka karabina, dvije vojne poluautomatske puške, luk sa strijelom, nož od automatske puške, skraćena puška (kratež).

Zaplijenjen je improvizovani pištolj, veća količina metaka različitog kalibra, mobilni telefoni, veći iznos novca i drugi predmeti.

FOTO: PU DOBOJ
FOTO: PU DOBOJ

– Nad A.R, J.M. i D.M.  je izvršena kriminalistička obrada i isti su uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu juče predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj, dok je nad J.N. u toku kriminalistička obrada nakon čega će istio biti predato u dalju nadležnost OJT Doboj- saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.