Politika

VELIKA POMOĆ Vlada Srbije uplatila 200.000 evra za rekonstrukciju hitne pomoći u Drvaru

Ministar finansija Srbije Siniša Mali uručio je danas rukovodstvu Doma zdravlja u Drvaru ključeve mini-busa za potrebe ove ustanove, a Vlada Srbije je na račun Doma zdravlja uplatila 200.000 evra za rekonstrukciju hitne pomoći.

VELIKA POMOĆ Vlada Srbije uplatila 200.000 evra za rekonstrukciju hitne pomoći u Drvaru
FOTO: SRNA

Mali je Domu zdravlja uručio i vrijednu donaciju medicinske opreme, u kojoj su dva respiratora, te dezinfekciona sredstva, zaštitna opreme i sve ono što su u ovoj zdavstvenoj ustanovi naznačili kao potrebu.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bio je u januaru ovdje u Drvaru i obećao nabavku minibusa i novac za rekonstrukciju dijela Doma zdravlja i mi sada to obećanje ispunjavamo – rekao je Mali novinarima u Drvaru.

Prema njegovim riječima, Dom zdravlja će u narednih nekoliko dana ući u proceduru javne nabavke za potrebe hitne pomoći, nakon čega će početi rekonstrukcija.

– Posljednjih 30 godina nije ulagano u Dom zdravlja, a nakon završetka rekonstrukcije dijela ove ustanove građani Drvara i okolnih mjesta imaće modernu i opremljenu hitnu pomoć i to je pravi način da odgovornom politikom Srbija, sada kada je ekonomski jaka, pomogne svim Srbima ma gdje živjeli – poručio je Mali.

On je podsjetio, da je Srbija u posljednjih godinu dana opštini Drvar uplatila 1,4 miliona evra, što je vidljivo na svakom koraku, jer se infrastruktura mijenja i ulaže se u kvalitet života, što je, kako ističe, i bio cilj Vlade Srbije.

– Za dugoročnu stabilnost Drvara najvažnija je bila fabrika `Jumko`, koja je otvorena u januaru. Kao što je predsjednik Vučić i obećao, 80 žena radi u toj fabrici, njima i njihovim porodicama smo obezbijedili egzistenciju. Jako je važno da imate na koga da se oslonite, pogotovo u doba krize, a Srbija je uvijek tu za svoj narod – naglasio je Mali.

On je naveo da fabrika “Jumko” dobro posluje, radi punim kapacitetom i da se plate isplaćuju na vrijeme.

– U tu fabriku uloženo je oko 500.000 evra. Najveći problem u ovoj opštini bio je nezaposlenost, ali kad poslije nekoliko decenija napravite prvu fabriku u opštini, kada ljudi vide da mogu da rade, da će imati redovna primanja, onda je to potpuno druga perspektiva cijelog kraja”, ističe ministar finansije Srbije.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

On kaže da je Vlada Srbije u vrijeme pandemije virusa korona otvorila dva fronta, zdravstveni i ekonomski.

– Na prvom frontu smo se borili za živote naših građana i kroz dobre mjere zdravstvene zaštite uspjeli smo da pobijedimo pandemiju i Srbija je pokazala koliko je ozbiljna kada je kriza u pitanju – naglašava Mali.

S druge strane, dodaje on, drugi front je bila borba za radna mjesta, očuvanje fabrika i pogona.

– Vrijednost programa ekonomske podrške privredi je 5,1 milijardu evra, gdje kroz oslobađanje plaćanja poreza i isplatu tri minimalne zarade za 1.050.000 radnika, država Srbija prvi put u istoriji pomaže privatnom sektoru – napomenuo je Mali.

Mali je naveo da je za razliku od velikog broja jačih zemalja, koje su mnogo teže podnijele pandemiju virusa korona, Srbija izbjegla najcrnji scenario.

– Imali smo i treći front, a to je bila pomoć građanima van granica Srbije kao što to radimo danas u Drvaru. Ne samo da vodimo računa o ljudima u Srbiji vodimo računa o svim Srbima gdje god da žive – poručuje Mali.

Prihvati notifikacije