Kultura

VELIKA SRAMOTA Nestala spomen ploča Bati Živojinoviću ispred kuće u kojoj je odrastao

Nepoznate osobe skinule su spomen-ploču sa zgrade u Mileševskoj ulici na Vračaru u Beogradu u kojoj je odrasla filmska legenda Velimir Bata Živojinović.

VELIKA SRAMOTA Nestala spomen ploča Bati Živojinoviću ispred kuće u kojoj je odrastao
FOTO: DALIBOR DANILOVIĆ/RINGIER

Spomen ploču je tu postavio prije tri godine, u čast velikog glumca, Batin višedecenijski prijatelj Radoslav Lale Vujadinović koji kaže da je tužan i razočaran zbog ovog događaja.

– Stanujem u neposrednoj blizini i stalno prolazim tuda. Odmah sam primjetio da je spomen-ploča nestala. Ne znam kome je ona smetala? Ako ne poštujemo svoje velikane, kako onda očekujemo da nas neko poštuje – kaže Vujadinović za Novosti koji je i autor knjige “Valter prije Valtera”.

On objašnjava da su Batini roditelji kupili stan u toj zgradi još 1948. i priseća se da su se kao klinci igrali ispred nje, piše Blic.

– Spomen-ploča koju je izradio Dragan Stojanović već je jednom nestala, samo desetak dana pošto je postavljena, ali smo ubrzo napravili drugu – otkriva Vujadinović, i dodaje da će uskoro, i treći put postaviti ploču u Batinu čast.

Pored mjesta gdje je bila spomen-ploča ostali su tragovi silikona kojim je tabla bila pričvršćena za zid, tik pored ulaznih vrata. Stanari ove zgrade rekli su nam da ne znaju šta se desilo sa tablom.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu