Društvo

VELIKA SRCA MOSTARSKIH UČENIKA Odlučili donirati kosu za izradu perika za oboljele od karcinoma

Učenici Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) u saradnji sa učenicima Srednje politehničke škole Mostar odlučili su da organizuju akciju doniranja kose za izradu perika za osobe oboljele od karcinoma u sklopu projekta "Moja kosa, tvoja kosa".

Kosa za oboljele od raka
FOTO: KOEN VAN WEEL/EPA

Humanitarnu akciju organizuju u cilju prikupljanja donacija za podršku radu Udruženja za podršku oboljelim od raka dojke i njihovim porodicama “Novi Pogled” iz Mostara.

– Pored prikupljanja pomoći za podršku oboljelim od raka dojke i njihovim porodicama u toku i poslije liječenja, cilj ove inicijative je i podizanje svijesti u zdravoj populaciji svih uzrasta o značaju brige o zdravlju – navode organizatori.

Kosa koju će donirati učenici koledža će biti usmjerena Udruženju “Srce za djecu” u Sarajevu i namijenjena za izradu perika u sklopu projekta “Moja kosa, tvoja kosa”.

Pročitajte još

Ovaj događaj u organizaciji UWC Mostar je održan i prošle godine, te je prikupljeno više od 3.000 evra za podršku radu Udruženja “Novi Pogled” u Mostaru.

– S ponosom ističemo da se ove godine 40 učenika i učenica Koledža u Mostaru prijavilo da doniraju svoju kosu za projekt ‘Moja kosa, tvoja kosa’, a događaj je podržan od strane Srednje politehničke škole Mostar, čiji će se učenici i profesori frizerskog smjera pobrinuti za realizaciju aktivnosti šišanja i doniranja kose – navode organizatori, piše Klix.

Ističu kako na ovaj način učenici Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru izražavaju svoju zahvalnost i podršku radu ovih udruženja “Novi Pogled” i “Srce za djecu”. “Bald for a Cause” se održava u subotu u 14 časova na šetalištu u Mostaru, a svi oni koji žele podržati ovu inicijativu su, kako poručuju, dobrodošli da se pridruže ili doniraju putem ovog linka.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu