Društvo

VELIKE POPLAVE U ČELIĆU Putevi i mostovi blokirani, ugroženo 100 objekata (VIDEO)

Obilne kišne padavine u kasnim poslijepodnevnim satima dovele su do izlijevanja lokalnih rijeka zbog čega se veći dio Čelića trenutno nalazi pod vodom. Putna komunikacija je prekinuta, a ugroženo je okvirno 100 objekata.

VELIKE POPLAVE U ČELIĆU  Putevi i mostovi blokirani, ugroženo 100 objekata (VIDEO)
FOTO: KLIX.BA/YOUTUBE/SCREENSHOT

Opštinu Čelić u kasnim poslijepodnevnim satima zadesilo je alarmantno stanje usljed obilnih kišnih padavina koje su dovele do izlijevanja lokalnih rijeka.

Trenutno je veći dio opštine pod vodom, poplavljeni su brojni objekti i automobili, putna komunikacija je prekinuta, a nadležne ekipe se nalaze na terenu.

Pročitajte još

– Prema trenutno dostupnim informacijama ugroženo je okvirno 100 objekata koji se nalaze u pet ili šest naselja. Takođe, oboreno je i nekoliko štala, a voda je odnijela i jedan automobil. Odmah smo angažovali nekoliko firmi s mehanizacijom, uz komunalno preduzeće, kako bi se očistili prilazi i mostovi – rekao je  načelnik Čelića Admir Hrustanović.

Nažalost, izvjesno je da se pred mještanima Čelića nalazi besana noć, a prvo zbrajanje štete uslijediće naknadno, prenosi Klix.

Zbog novonastale situacije zakazana je i sjednica lokalnog kriznog štaba, za vrijeme koje će biti detaljno analizirana situacija, uz eventualno donošenje adekvatnih mjera.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu