Politika

"VELIKI GUBITAK ZA CIJELI SRPSKI NAROD" Dodik uputio saučešće porodici generala Milovanovića

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodici preminulog general-pukovnika Vojske Republike Srpske Manojla Milovanovića.

"VELIKI GUBITAK ZA CIJELI SRPSKI NAROD" Dodik uputio saučešće porodici generala Milovanovića
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Sa žaljenjem sam primio vijest o smrti general-pukovnika Manojla Milovanovića, koji je kao visoki vojni starješina dao doprinos u stvaranju i odbrani Republike Srpske – istakao je Dodik.

On je naveo da je smrt general-pukovnika Milovanovića veliki gubitak ne samo za njegovu porodicu i prijatelje, nego i za cijeli srpski narod.

– Iskreno saosjećajući u bolu koji vas je zadesio, upućujem vam izraze mog najdubljeg saučešća – navedeno je u telegramu saučešća srpskog člana Predsjedništva BiH.

Telegram saučešća uputila je i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, istakavši da će ostati upamćen kao hrabar i častan general, iskreni rodoljub koji je dao veliki doprinos u najtežim trenucima stvaranja Republike Srpske.

Pročitajte još

– Njegov odlazak predstavlja veliki gubitak za porodicu i prijatelje, ali i za srpski narod. U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća – navodi se u telegramu predsjednika Republike Srpske.

General-pukovnik Vojske Republike Srpske u penziji Manojlo Milovanović preminuo je jutros u Banjaluci u 76. godini.