Društvo

“VELIKI JE OVO DAN“ Patrijarh Porfirije stigao u Banjaluku, vjernici se u velikom broju okupili ispred Hrama Svete Trojice (FOTO)

Njegova svetost Patrijarh srpski Porfirije stigao je u najveći grad Srpske, čime je započela Njegova dvodnevna posjeta Eparhiji banjalučkoj.

“VELIKI JE OVO DAN“ Patrijarh Porfirije stigao u Banjaluku, vjernici se u velikom broju okupili ispred Hrama Svete Trojice (FOTO)
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Uprkos kiši, vjernici su se u velikom broju okupili ispred crkve Svete Trojice, gdje je upriličen doček patrijarha.

Patrijarha su dočekali i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović, gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, predsjednik PDP Branislav Borenović, poslanica PDP Jelena Trivić…

– Veliki je ovo dan – govore, između sebe, Banjalučani, dok u redovima ulaze u hram na zajedničku molitvu.

Zbog velikog broja okupljenih, mnogi vijernici su se zadržali ispred vrata Hrama, odakle slušaju molitvu.

Patrijarh Porfirije će sutra zajedno sa episkopom banjalučkim Jefremom služiti svetu arhijerejsku liturgiju u manastiru Miloševac u blizini Prijedora.

Episkop banjalučki Jefrem obratio se građanima koji su ušli u hram na molitvu.

– Mi, srpski narod, imamo mnogo vrlina, ali i nedostataka. Vaša Svetosti, poučite nas kako da pravilno živimo i radimo – rekao je episkop.

Njegova svetost Patrijarh srpski Porfirije je izrazio radost povodom dolaska u najveći grad Srpske.

– Malo je reći da sam danas ispunjen radošću, što sam došao u ovaj divni grad, u ovu blagoslovenu zemlju. Radujem se što sam došao u ovu eparhiju, kao što sam se radovao i ranije, jer dolazim sa sviješću da dolazim među svoje, kod svoje braće – rekao je patrijarh Porfirije.

Prihvati notifikacije