Kultura

"VELIKI USPJEH" Serija "Senke nad Balkanom" dostupna na Amazon prajm platformi

Najgledanija domaća TV serija “Senke nad Balkanom” biće dostupna gledaocima širom svijeta na online platformi Amazon prajm, saopštili su producenti serije.

"VELIKI USPJEH" Serija "Senke nad Balkanom" dostupna na Amazon prajm platformi
FOTO: A. LETIĆ/RAS SRBIJA

Nakon višemjesečnih pregovora “Senke” su pronašle svoj put na globalnoj sceni, čime su postale prva srpska TV serija koja će biti dostupna na jednoj od najvećih svjetskih platformi.

Ovo je svakako važan događaj, ne samo za nas koji smo radili ”Senke”, već i za srpsku kinematografiju i televiziju, jer je ovo prvi put da jedna srpska serija bude dostupna cijelom svjetskom auditorijumu. Pregovori su trajali skoro dvije godine i uspjeli smo da jedna tako značajna platforma, koja sustiže NETFLIX, uvrsti u svoj sadržaj i “Senke nad Balkanom”. Na ovaj način, pored gledalaca na Balkanu i u Rusiji, “Senke” će moći da gleda čitav svijet. Očekujemo da će uskoro biti dostupna i druga sezona” – izjavio je reditelj i kreator “Senki” Dragan Bjelogrlić.

Serija “Senke nad Balkanom” je dramski triler čija je radnja smještena u burni period s kraja dvadesetih godina prošlog vijeka, u kojem se ukrštaju visoka politika, lokalni interesi, kapital i kriminal.

Pored Bjelogrlića, koji igra glavnu ulogu, glumačku podjelu “Senki” čine i Andrija Kuzmanović, Gordan Kičić, Žarko Laušević, Marija Bergam, ali i međunarodna postavka – slavni ruski glumci Aleksandar Galibin i Andrej Zibrov, kao i ovdašnjoj publici dobro poznate “komšije” Goran Bogdan i Bojan Navojec (Hrvatska), Toni Mihajlovski i Petar Arsovski (Makedonija).

Scenario za seriju su, prema filmskoj priči Stevana Koprivice, napisali Dejan Stoiljković, Vladimir Kecmanović i Dragan Bjelogrlić, a muziku potpisuje Manjifiko.