Kultura

VELIKO INTERESOVANJE PUBLIKE Marko Louis najavio drugi koncert u Banjaluci

Talentovani muzičar Marko Louis, zbog velikog interesovanja, najavio je i novi koncert u Banjaluci za 16. novembar.

VELIKO INTERESOVANJE PUBLIKE Marko Louis najavio drugi koncert u Banjaluci
FOTO DEMOFEST

Novim singlom “Ninana” najavljuje treći serijal regionalne turneje pod nazivom “Beskraj Tour by Barcaffe” gdje će, za sad, posetiti devet gradova, a prva destinacija je Banjaluka.

Banjalučka publika je prošle godine na Demo Festu imala priliku da uživa u Markovom koncertu.

Nisam znao da toliko ljudi u Banjaluci sluša i pjeva, moje pjesme. Nastup na Kastelu je bio jedno posebno iskustvo koje ću pamti ti. Nakon Demo Festa objavio sam novi album i sada je lijepa prilika da “Euridiku” prvi put uživo predstavim publici u Banjaluci – izjavio je mladi muzičar.

Nova pjesma “Ninana” najavljuje njegov četvrti studijski album koji će se zvati “Sloboda”. Muziku za pjesmu “Ninana” potpisuje Marko Louis, a aranžman je urađen u saradnji sa Nikolom Jezdićem. Tekst je napisao Stihomir Klepić, član Sarajevske grupe Helem Nejse sa kojima Marko već nekoliko godina sarađuje i stvara.

Spot za novu pjesmu je animiran i ilustracije talentovane Katarine Baćević pričaju ovu slatku, na kraju malo tužnu ljubavnu priču. Katarina je režirala i radila ilustraciju ovog spota, a Nikola Filipović je bio zadužen za animaciju i montažu. “Ninana je jedna malo drugačija ljubavna priča” kako Marko Louis objavljuje na socijalnim mrežama i time privlači ljude da odgledaju spot i poslušaju pjesmu.

Pored nove pjesme koju izdaje za izdavačku kuću PGP, Marko Louis objavljuje na “Jutjub” svoj novi koncertni snimak pod nazivom “Marko Louis Espresso Session by Barcaffe” kojim ujedno najavljuje početak svoje Balkanske turneje. Marko je na ovom koncertu predstavio svoje poznate pjesme u drugačijem svetlu i akustičnoj izvedbi u intimnom ambijentu uz kafu i kolač.

Treća sezona regionalne turneje počinje 15. i 16. novembra u Banjaluci u Narodnom pozorištu RS i nakon toga slijedi prvi koncert u Makedoniji 28.novembra u Skoplju u MKC-u., 29.novembra se nastavlja put za Niš u Dom Vojske i posljednji koncert u ovoj godini će se održati u Somboru 6. decembra u Narodnom pozorištu.

– Nastavlja se beskrajna turneja i posećujem svake godine više gradova. Mnogo sam srećan da imam mogućnost da dijelim moju muziku, energiju i emocije sa publikom širom bivše Jugoslavije. Uskoro objavljujemo datume za gradove Novi Sad, Sarajevo, Ljubljana, Zagreb i Beograd – dodao je.

Ulaznice za koncertu Banjaluci mogu se kupiti na biletarnici Narodnog Pozorišta.