Hronika

"Veljko je bio anđeo, ona ga je stalno vrijeđala" Majka mladića koji je ubio babu u suzama

Zločin kakav Kraljevčani ne pamte dogodio se u srijedu popodne, u porodičnoj kući u selu Godačica, kada je Veljko N. (18) iz Kraljeva sekirom zadao više udaraca u glavu babi Verici N. (67), nakon čega je uhapšen.

"Veljko je bio anđeo, ona ga je stalno vrijeđala" Majka mladića koji je ubio babu u suzama
FOTO: PETAR DIMITRIJEVIĆ/RAS SRBIJA

Komšije iz ovog sela kazale su da su tog popodneva čule svađu, kao i da je netrpeljivost između unuka i babe, sa kojom je živio, bila gotovo svakodnevna.

– Stalno su se svađali, nikako nisu mogli da pronađu mir. Ovo što se desilo sve nas je iznenadilo, jer Veljko nikada nije pravio probleme u selu, niti je bio nasilan. Strašno je ovo što se dogodilo, jer je, poslije svađe, iz dvorišta uzeo sjekiru i uletio u prizemlje kuće, a potom nasrnuo na babu, kazale su komšije Kuriru.

Komšije kažu i da je poslije ubistva, mladić iz dvorišta porodične kuće izašao na ulicu i počeo da viče: “Zovite policiju“. Nedugo potom je i uhapšen.

Pročitajte još

Baba i unuk su živjeli sami nekoliko mjeseci, jer mu roditelji žive u Sloveniji, a od skora sa njima je živjela i njegova starija sestra.

– On je bio dijete anđeo. Od kada mu se otac razboleo i u Sloveniji čeka operaciju srca, sve je počelo da ide nekako nizbrdo. Počeo je da bude nervozan, a sa babom, očevom majkom, nikako nije mogao da se složi. Ona je njega često vrijeđala, grdila i pljuvala, pretpostavljam da je u bijesu uradio to što je uradio, što ja ne mogu ni da zamislim, rekla je Kuriru plačući i jecajući njegova majka Danijela.

Po njenim rečima, ubistvo se dogodilo u prizemlju porodične kuće, u srijedu, oko pola četiri popodne, a Veljkova starija sestra (23) bila je svjedok zločina.

– Ćerka je, od kako se tu doselila, stalno pokušavala da ih izmiri, ali u tome nije uspjela. Oni su se svađali stalno i on se meni žalio na babu, ali ja nikada nisam pomislila da bi do ovakve tragedije moglo da dođe. Ćerka je bila u sobi kada se ubistvo desilo, ali ništa nije mogla da uradi, jer se sve brzo odigralo, kazala je Veljkova majka.

Ona je istakla da je njen sin bio miran dečko i da je retko gdje izlazio, a da ona sa suprugom živi u Sloveniji, gdje joj se suprug nalazi na liječenju.

– Srce mog supruga radi samo petnaest posto. Ja sam u februaru otišla kod njega u inostranstvo, kako bih bila sa njim i pomogla mu da prebrodi najteže dane i bolest. Od tada su moj sin i njegova baba živjeli sami – dodala je Danijela.

Poslije ovog zločina, Veljku N. iz Kraljeva je određeno zadržavanje do 48 sati i, uz krivičnu prijavu, biće priveden Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

Prihvati notifikacije