Politika

"Veoma je važno da se pokaže srpsko jedinstvo" Nestorović na svečanom prijemu povodom 9. januara

 Predsjedik Pokreta "Mi, glas iz naroda" Branimir Nestorović izjavio je da je došao na proslavu Dana Republike Srpske u Banjaluku jer je veoma važno da se pokaže srpsko jedinstvo.

svečani prijem povodom Dana RS
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Mi smo došli, skoro svi naši poslanici da podržimo Republiku Srpsku. Jako je važno da pokažemo jedinstvo, da smo jedan narod, da su podjele vještačke – rekao je Nestorović koji je prisustvovao svečanom prijemu organizovanom povodom 9. januara.

On je istakao da se svijet brzo mijenja i da je situacija dosta povoljna za Srbe.

– Svi ovi pritisci su znak nervoze naših neprijatelja. Mislim da ću doživjeti da živimo u jednoj državi, da nema graničnih prelaza – rekao je Nestorović.

Pročitajte još

On je naglasio da je svečanost povodom Dana Republike Srpske fenomenalna i da se osjeća kao da je u svom gradu.

U Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci večeras je održan svečani prijem povodom 9. januara – Dana Republike Srpske koji je upriličio predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Prijemu su, pored Dodika, prisustvovali Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije, predsjednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić, premijer Srpske Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Srbije Vladimir Orlić, potpredsjednik Vlade Srbije Miloš Vučević, te ministri u Vladi Srpske i Srbije.

Prisutni su bili i ambasador Ruske Federacije u BiH Igor Kalabuhov, srpski i svjetski reditelj Emir Kusturica i akademik Matija Bećković, čelnici Oružanih snaga BiH iz Srpske, predstavnici Vojske Srbije i lokalnih zajednica Srpske, poslanici u parlamentu Srpske, Darko Mladić, sin srpskog generala Ratka Mladića, kao i druge zvanice iz javnog i političkog života Srpske, Srbije i regiona.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu