Hronika

VEZALI ČUVARA, PA KRENULI DA HARAJU Paljenje porodične firme organizovala konkurencija, a sada je OTKRIVEN I MOTIV

Dosadašnja istraga o paljenju imovine vranjskog građevinskog preduzeća “5 D” dovela je do imena Miloša Milovanovića (31), zvanog Glavča, a kako “Blic” saznaje, motiv za napad na prema dosadašnjoj istrazi leži u građevinskim poslovima.

VEZALI ČUVARA, PA KRENULI DA HARAJU Paljenje porodične firme organizovala konkurencija, a sada je OTKRIVEN I MOTIV
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Naime, Miloš Milovanović je, osim firme “Miloš prevoz”, vlasnik firme “Vodogradnja”. Krajem februara je hapšen zbog sumnje da je dao mito od 20.000 evra kako bi pokušao sebi da obezbijedi poziciju podizvođača za beton u izgradnji tih stanova za pripadnike snaga bezbjednosti.

Vlasnik “5 D” Dalibor Ugričić je u izjavi za “Blic” nakon toga naveo da ima sumnje da je za uništavanje njegove imovine, odgovorna konkurencija, jer se incident desio ubrzo nakon što je “5 D” prošao tender i postao podizvođač na izgradnji stanova za vojsku i policiju.

Nisam imao direktnih prijetnji zbog najave tog posla. Međutim, desetak dana prije potpisivanja ugovora za posao vrijedan 200.000 evra poznanik me je zvao i indirektno me upozorio da ne spuštamo cijenu. Mi smo posao dobili jer se ja ne sklanjam nekim klincima koji su prije mesec dana od ko zna kojih para kupili mašine i preduzeće – rekao je za “Blic” vlasnik “5 D” Dalibor Ugričić.

Podsjećanja radi, napad na preduzeće “5 D” iz Panevalje dogodio se sredinom aprila oko dva sata ujutru.

Trojica maskiranih napadača tada su upali na gradilište i, kao po filmskom scenariju, vezali čuvara, prislonili mu pištolj na glavu, a onda skoro čitav sat benzinom polivali kamione, građevinske mašine, kancelarije, magacine, asfaltnu bazu.

Od požara je izgorjela imovina Ugričića vrijedna najmanje 600.000 evra i tako praktično uništena firma u kojoj je bilo zaposleno 70 radnika.

Nakon što mu je uništena firma, Dalibor Ugričić rekao je za “Blic” da se njegovoj porodici desio sličan scenario paljenja imovine prije gotovo tri decenije.

– Palili su nam imovinu u Zadru prije skoro tri decenije, a sada, evo, i u Vranju. Više nas boli ovo sada jer je usmjereno lično protiv nas, dok su nam u Hrvatskoj to uradili jer smo Srbi – kazao je on.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu