Svijet

“VEZUJE NAS POVJERENJE” Kim i Tramp i dalje u bliskim odnosima

Sjevernokorejski lider Kim Jong-un i američki predsjednik Donald Tramp i dalje imaju blizak odnos i povjerenje, saopšteno je iz ministarstva vanjskih poslova te zemlje.

“VEZUJE NAS POVJERENJE” Kim i Tramp i dalje u bliskim odnosima
FOTO: TANJUG/AP

Kim Jong-un je prije nekoliko dana rekao da je poseban odnos između njega i predsjednika Trampa. Iskreno se nadam da će taj odnos biti motivacija za prevazilaženje svih prepreka između Pjongjanga i Vašingtona te napredak u bilateralnim odnosima – stoji u saopštenju sjevernokorejskog savjetnika za vanjske poslove Kim Kje-gvena.

Za razliku od Trampa, politički krugovi u Vašingtonu i zvanične američke administracije zadužene za politiku prema Sjevernoj Koreji, koji su neprijateljski nastrojeni prema Pjongjangu te, kako se tvrdi, bez ikakvog razloga, zaokupljeni mentalitetom hladnog rata i ideološkim predrasudama.

U saopštenju se dodaje da će Sjeverna Koreja sačekati do kraja godine kako bi vidjela koliko će mudro SAD dočekati kraj godine.

Kim Jong-un je ranije naveo da je kraj godine krajnji vremenski rok za razgovore o denuklearizaciji.

Inače, saopštenje je objavljeno nakon što je Sjeverna Koreja početkom mjeseca prekinula razgovore na radnom nivou sa SAD u Švedskoj.