Kultura

(VIDEO) 11 miliona pregleda za 11 sati: Tejlor Svift odala počast kultnom filmu, ovaj detalj je oduševio sve

Novi album Tejlor Svift "The Tortured Poets Department" izašao je u petak tačno u ponoć, a pjevačica je uveče objavila i spot za prvi singl sa ovog dvostrukog izdanja.

(VIDEO) 11 miliona pregleda za 11 sati: Tejlor Svift odala počast kultnom filmu, ovaj detalj je oduševio sve
FOTO: JOEL CARRETT/EPA

Singl “Fortnight” je pjesma koja i otvara 11. album pjevačice, za koji će se kasnije ispostaviti da je duplo izdanje, jer je nekoliko sati po izlasku 16 pjesama dodala još 15 numera.

Ova pjesma rađena je u kolaboraciji sa pjevačem Post Malonom, dugogodišnjim bliskim prijateljem Sviftove.

Jedan detalj oduševio

Poput mnogih njenih spotova, i ovaj je osmislila i režirala sama Tejlor. Fanovi su već navikli da kantautorka voli da začini svaki svoj spot brojnim simbolima skrivenog značenja ali i da pravi brojne bitne reference. Jedna nije promakla nikome.

Naime, u spotu se pojavljuju glumic Itan Hok i Džoš Čarls, koji su bili dio glumačke postave kultnog filma “The Dead Poets Society”. Oni u spotu glume naučnike a na njihovim mantilima izvezena su imena njihovih likova iz kultnog filma. Fanovi su se oduševili kada su primjetili ovaj detalj i pozdravili odluku pjevačice da napravi referencu na ovaj izuzetno bitan film.

Pročitajte još

Kritičari reagovali na novi album

Kritičari su brže-bolje dali svoje prve utiske o novom albumu dobitnice četrnaest Gremi nagrada, čak i prije nego što su dodate nove numere.

Ovo je jedna od rijetkih situacija da se kritičari nisu usaglasili oko izdanja Sviftove. Jedni su isticali da je ovo hrabar album vrijedan tolikog iščekivanja, dok su drugi poručili da je vrijeme da pop zvijezda napravi pauzu od snimanja pjesama.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu