Društvo

(VIDEO) Aplikacija za pomoć djeci sa poteškoćama u govoru: Četiri studenta iz BiH osvojili prvo mjesto na takmičenju, a žele da aplikacija zaživi

Mirza Kadrić, Amer Đidelija, Mirza Karić i Anes Piknjač, studenti softverskog inžinjeringa osmislili su u aplikaciju, koja pomaže djeci sa poteškoćama u govoru, te pomoću nje mogu vježbati i u školi i kod kuće.

aplikacija lingolav
FOTO: NOVA BH/SCREENSHOT

Aplikacija je kreirana u svrhu takmičenja, a za svoj rad dobili su i priznanje, prvu nagradu. Želja im je da aplakacija zaživi i bude dostupna javnosti.

Objasnili su kako je došlo do realizacije ove aplikacije.

Kad smo došli na tu ideju konsultovali smo se sa mojim bratom jer je on logoped. On nam je mogao kazati kako da napravimo aplikaciju, šta bi bilo korisno djeci, roditeljima, profesorima. Pomoću toga smo napravili finalni proizvod – rekao je Đidelija.

Studenti razvili aplikaciju

Mirza Kadrić, Amer Đidelija, Mirza Karić i Anes Piknjač, studenti softverskog ižinjeringa osmislili su u aplikaciju, koja pomaže djeci sa poteškoćama u govoru, te pomoću nje mogu vježbati i u školi i kod kuće. Aplikacija je kreirana u svrhu takmičenja, a za svoj rad dobili su i priznanje, prvu nagradu. Želja im je da aplakacija zaživi i bude dostupna javnosti.

Posted by NOVA BH on Saturday, November 18, 2023

Mirza Karić vjeruje da će ona uskoro biti dostupna javnosti.

Nadam se da ćemo ovu aplikaciju u narednih nekoliko mjeseci, godinu da bude dostupna ljudima na mobilnim uređajima. Zato nam je potrebna podrška i poslali smo upite institucijama – istakao je Karić, objavila je Nova BH.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije