Politika

(VIDEO, FOTO) OD SPIKERKE „BEL“ TV DO DIREKTORKE AERODROMA Ko je Natalija Trivić koja je danas okrenula leđa Nenadu Stevandiću

U javnosti je danas odjeknula informacija da je aktuelna direktorka „Aerodroma Republike Srpske“, Natalija Trivić, napustila Ujedinjenu Srpsku Nenada Stevandića.

(VIDEO, FOTO) OD SPIKERKE „BEL“ TV DO DIREKTORKE AERODROMA Ko je Natalija Trivić koja je danas okrenula leđa Nenadu Stevandiću
FOTO: VLADA RS

S razlogom je ta vijest privukla pažnu jer je Trivićeva oduvijek izazivala reakcije i komentare javnosti, kojim god poslom da se bavila.

A radila je mnogo toga, s tim što je najpoznatija kao bivša ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske.

Natalija je rođena 11. septembra 1980. godine u Banjaluci. U zvaničnoj biografiji, koja se još može pročitati na zvaničnom sajtu Vlade, piše da je diplomirala žurnalistiku na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci 2003. godine.

Na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu, 2007. godine, stekla je zvanje magistar produkcije dramskih umjetnosti i medija, gdje je 2021. godine i doktorirala na Odsjeku  „Menadžment kulture i medija“.

Bila je urednik i prezenter u Informativnim programima TV Bel kanal Banjaluka, Televizije BHT1 i Televizije Republike Srpske, te direktor Sektora programa Televizije Republike Srpske i načelnik Odjeljenja za reklamu i odnose sa javnošću Optima Grupa Banjaluka.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: VLADA RS
FOTO: VLADA RS
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ

Od 2016-2017. godine obavljala je funkciju savjetnika ministra za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske, a od 2017. bila je načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Grada Banjaluka. Godine 2018. godine izabrana je za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Udata je, majka dva sina, a po nacionalnosti je Srpkinja.​​

Izmaklo joj poslaničko mjesto po 2. put

Na prošlim opštim izborima 2022. bila je kandidat za poslanika u NSRS, ali joj je ta funkcija izmakla. Osvojila je 3.103 glasa, odmah iza predsjednika stranke Stevandića koji je ušao u parlament sa 3.916 glasova. Iz banjalučke izborne jedinice u NSRS sa liste US ušla je još Mirela Kajkut Zeljković, supruga Branislava Zeljkovića, bivšeg direktora Institita za javno zdravstvo RS kome se sudi u predmetu „Korona ugovori“.

Natalina Trivić je prvo imenovana za v.d. direktora Aerodroma, da bi nakon pet mjeseci, tačnije u septembru 2023. godine, odlukom Nadzornog odbora, imenovana na četvorogodišnji mandat direktora tog preduzeća. Na tom mjestu je zamijenila Milana Račića.

“Istakela”

Trivićeva je pažnju javnosti često privlačila ženstvenošću, ali i ponekim lapsusom u javnim nastupima. Javnost još pamti kada se „istakela“.

Ono što bih istakela kao jednu od noviteta…-  izjavila je u avgustu 2022.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu