Svijet

(VIDEO, FOTO) Sabrinu (20) na brutalan način UBIO OTAC Albanac, isplivao jeziv snimak "Nisam ovo htio, samo sam pokušao da je uplašim"

Sabrina Lekaj (20) pronađena je mrtva na prednjem sjedištu automobila marke "mercedes" u australijskom Adelejdu 2019. godine.

Sabrina Likaj
FOTO: INSTAGRAM/SCREENSHOT

Djevojku je u naletu bijesa ubio otac Petrit Lekaj, inače osuđeni narko-diler. Sada je objavljen snimak razgovora između njega i policije.

Albanka Sabrina Lekaj iz Australije je pronađena je mrtva u očevom automobilu, koji je bio udaljen samo 250 metara od njihovog doma.

Studentkinja medicine prethodne noći je bila u gradu sa prijateljima, a prema svjedočenju njenih drugarica, bila je jako uplašena kako će njen otac reagovati jer je ostala do kasno. Najboljoj prijateljici Kat Valstar poslala je poruku u kojoj je napisala da je “voli i da će joj pisati kada stigne kući”.

Osuđeni trgovac drogom Petrit (49) zadavio je i izbo kćerku, koja je umrla na licu mjesta. Dobio je doživotnu kaznu zatvora sa obaveznim minimalnim periodom od 20 godina bez uslovne slobode.

Kako se kasnije saznalo, priznao je da je ubio svoju kćerku zato što je konzumirala drogu. Mediji su pisali da se Sabrina noć prije ubistva zabavljala sa prijateljima u noćnom klubu gdje je uzimala kokain, ekstazi i ksanaks.

Pročitajte još

Razgovor između policije i ubice

Ubrzo je u medijima osvanuo uznemirujući telefonski razgovor između policije i ubice koji se dogodio samo nekoliko trenutaka nakon što je nasmrt izbo svoju kćerku studentkinju medicine.

Vrhovni sud Južne Australije takođe je objavio audio snimak koji je policija snimila dok su pokušavali da uđu u trag Lekaju kada su primili izvještaje da je njegova kćerka izbodena.

– Možeš li da mi kažeš šta se dogodilo? Možda bismo mogli da dođemo do tvoje kćerke i da joj pomognemo”, čuje se policajac na snimku. “Ne, otišla je… mrtva je”, odgovara Lekaj. Na sudu je rečeno da je otac spakovao kuhinjski nož od 15 cm i da je htio da se suoči sa kćerkom zbog njenih izlazaka do kasno i uzimanja droge.

Lekaj je rekao da je samo namjeravao da je uplaši, ali je “pukao” kada je 20-godišnjakinja rekla da joj nije stalo do “žrtvovanja koje je podnio da bi joj pružio bolji život”.

“Ja sam to uradio”

U policijskom intervjuu snimljenom u ustanovi za mentalno zdravlje, Lekaj je priznao da je ubio svoju jedinu kćerku. Na pitanje zašto je Sabrina pronađena sa ubodnim ranama po cijelom torzu, otac dvoje djece je šapnuo: “Ja sam to uradio”.

– Počeo sam da je ubadam, sjedio sam na prvom (vozačevom) mjestu”, rekao je on. A onda sam otišao do zadnjeg dijela auta… i uradio ostalo. Samo sam nastavio da ubadam… ona je udarala, udarala po vratima i prozoru. Nakon što nije mogla da se pomjeri, ubo sam i sebe, zašto sam je ubio, zašto sam to uradio? Svađa je bila oko toga kako sam učinio sve za nju, pokušao da uradim sve za nju, kako može da uradi ovo… ponašala se užasno – rekao je policiji Lekaj.

Moja namjera… namjera mi je bila da je uplašim. Nešto mi je ušlo, ne znam, ne mogu da objasnim. Nisam ovo htio, samo sam pokušao da je uplašim. Užasno je pomisliti šta sam uradio, uradio sam to… Volio bih da nisam ovdje – kako su objavili mediji, vidjelo se na snimku da se kajao za ono što je uradio

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije