Društvo

(VIDEO, FOTO) Španac Migel postao SRPSKI ZET: Zbog ljubavi je promijenio vjeru, a ovi običaji su ga ŠOKIRALI

Španac Migel Haramigo, stand-up komičar i producent, došao je u Srbiju zbog posla, a na Bir festu je upoznao Kruševljanku Galu Živković, koja je u to vrijeme bila u Beogradu na studijama.

(VIDEO, FOTO) Španac Migel postao SRPSKI ZET: Zbog ljubavi je promijenio vjeru, a ovi običaji su ga ŠOKIRALI
FOTO: RTV PRVA, 150 MINUTA / SCREENSHOT

Kako je istakao, Migel je Srbiju odmah zavolio i odlučio da će baš ovdje dočekati penziju kao srpski zet..

Najviše su mi se svidjeli ljudi. Kako su otvoreni, ljubazni, odmah te prihvataju kao da si njihov. Zato ja, sa velikim srcem mogu da kažem da sam Srbin – rekao je Migel.

Više voli Kruševac od Beograda

On je takođe odlučio i da prihvati našu pravoslavnu vjeru, a kada se radi o stvarima na koje mu je bilo teško da se navikne, na prvom mjestu ističe saobraćaj:

FOTO: 150 MINUTA / SCREENSHOT
FOTO: 150 MINUTA / SCREENSHOT

– Na saobraćaj mi je bilo mnogo teško da se naviknem, da biti dobar vozač znači da možeš da izbjegneš neke stvari i sve što se tiče sujevjerja mi je bilo mnogo šokantno. Na primjer, prvi put kad sam donio cvijeće, donio sam joj dva, paran broj i ona me je gledala, a ja nisam razumio zašto me ona tako gleda. Reko, dobro, to je cvijeće, ne moraš da mi kažeš hvala, ali… Onda mi je objasnila to. Stavili smo ih na kraju po jednu u dvije vazne – ispričao je Migel.

Kako je istakao Kruševac više voli od Beograda, a objasnio je i zbog čega.

– U Beogradu ovo nema. Ova tišina i ovaj cvrkut ptica. Fali mi zelenilo. Opet kažem, ako mogu da izaberem, uvijek bih izabrao Kruševac zbog mira i unutrašnjeg odmora – rekao je on kroz smijeh.

Šta je Migelu bilo najčudnije u Srbiji?

O razlikama Srba i Španaca govorila je i Gala.

– Mi i Španci jesmo i slični i različiti. Mislim da smo mi više otvoreniji, veći smo domaćini od Španaca. Njemu je to bilo fascinantno, koliko su ljudi u stanju da u svoju kuću na prvu loptu prime i nepoznate ljude. Da ih posluže da jedu, da se druže, kolika je sloboda kod nas – rekla je Gala, prenosi Prva.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu