Svijet

(VIDEO, FOTO) "Živim stari san, da se borim za državu" Poginuli izraelski kandidat za pjesmu Evrovizije nekoliko sedmica prije smrti objavio potresnu poruku

Izraelski vojnik Šaul Gringlik jedan je od trojice koji su poginuli prije nekoliko dana u Gazi.

Šaul Gringlik
FOTO: קשת 12 - הטלוויזיה של הישראלים/YOUTUBE/SCREENSHOT

Izraelske odbrambene snage u utorak su saopštile vijest o smrti Gringlika, Maora Lavija i Šaja Šamrica.

Gringlik je danas sahranjen, a brojni članovi porodice i prijatelja prisustvovali su sahrani.

Na mreži X objavljene su potresne fotografije oca vojnika, ali i drugih koji su plakali.

Grinlik je početkom decembra nastupio u „Rising Staru“, izraelskoj verziji „American Idola“, dok je bio na odmoru nakon mobilizacije u ratu protiv Hamasa. To je takmičenje za predstavnika Izraela na Evroviziji, a, iako je Grinlik prošao u dalji krug, donio je odluku da se povuče iz muzičkog takmičenja, zbog dužnosti prema državi.

Mnogi mediji sada prenose njegov nastup na kojem se pojavio u uniformi kaki boje, koja podsjeća na vojničku, a pjevao je pjesmu na hebrejskom jeziku koja je govorila o smrti.

Navodno je odabrao numeru „Blind Bat“ od Hanana Ben Ariija.

Pročitajte još

– Daj mi snage da pronađem hrabrost u sebi, da vidim znak, jer je čak i dijete koje je bilo u meni umrlo prije nekog vremena – su  prevodi dijela pjesme, piše Avaz.

Nakon što je njegov nastup emitiran, Gringlik je objavio na Fejsbuku  da je zamišljao da 2023. bude sasvim drugačija godina, “ispunjena ambicijama i snovima“.

– Sada živim stari san, da se borim za državu. Drugi će morati malo da sačeka – naveo je tada u objavi, prema pisanjima stranih medija.

Dodao je da se nada da će ovaj period brzo proći te je tada obećao da će nastaviti da se bori za zemlju koju voli, ali i za snove u budućnosti.

Producenti „Rising Stara“ obećali su da će sljedeću epizodu posvetiti Gringliku.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu