Svijet

(VIDEO) Izbezumljenog pogleda, s kesom i lisicama na rukama: Otac ubijene Vanje (14) doveden u sud

Aleksandar Gorčevski, otac kidnapovane i ubijene Vanje Gorčevske (Đorčevske), priveden je Krivičnom sudu, prenosi "Skoplje1".

Otac ubijene Vanje doveden u sud
FOTO: SKOPJE1.MK/FACEBOOK/SCREENSHOT

Tužilaštvo ga sumnjiči kao saučesnika u slučaju ubistva njegove kćerke. Tužilac je od sudije za prethodni postupak tražio da mu odredi pritvor do 48 sati kako ne bi pobjegao ili ometao istragu.

Таткото на убиената Вања донесен во суд

Таткото на Вања донесен во судПОВЕЌЕ: https://skopje1.mk/archives/265635 🔴🔴🔴

Posted by skopje1.mk on Monday, December 4, 2023

Otac je nakon jednog dana u policijskoj stanici i tužilaštvu priveden na saslušanje. Iz Tužilaštva i MUP jutros su rekli da je on negirao bilo kakvu povezanost, ali da imaju dokaze koji govore suprotno.

Pročitajte još

Otac se sumnjiči da je dao informaciju o vremenu i mjestu kada će Vanja biti sama, sa ciljem da otme, a potom od majke zahtijeva novac. Ali, kako je rekao ministar Oliver Spasovski, stvari su izmakle kontroli, pa je organizator i prvoosumnjičeni Ljupčo Palevski-Palčo pucao i ubio Vanju iz pištolja.

Prije nego što je osumnjičen, otac Aleksandar je prijavio Vanjin nestanak i učestvovao u istrazi da je pronađe. Bio je pored majke Zorice, koja je javno zatražila pomoć u pronalaženju Vanje i prva je prijavila nestanak kada ju je „Skoplje1” kontaktirao u ponedjeljak, oko 12 sati nakon nestanka.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije