Kultura

(VIDEO) JAČI OD "DINE 2" Nastavak Piksarovog hita zaradio više od blokbastera Denija Vilneva za SAMO 8 DANA

Piksarov "Izvrnuto, obrnuto 2" prevazišao je "Dinu: Drugi dio" i postaje ne samo najgledaniji film godine, već i naslov sa najvećom zaradom u 2024. na američkim blagajnama sa više od 283 miliona dolara u prodaji karata do petka, što je tek osmi dan u prikazivanju ovog novog filma.

Izvrnuto, obrnuto
FOTO: PIXAR/YOUTUBE/SCREENSHOT

Nastavak Dine je dostigao 282,1 milion dolara na domaćem tržištu.

Očekuje se da će u Sjevernoj Americi animirani film biti najgledaniji film u toku ovog vikenda sa domaćom zaradom od 85 do 90 miliona dolara, a ukupna domaća zarada do nedjelje iznosiće gotovo 350 miliona dolara, ukoliko su procjene tačne.

U inostranstvu ukupan iznos do četvrtka iznosio 226,7 miliona dolara, što znači da bi “Izvrnuto, obrnuto 2” mogao da završi svoj drugi vikend sa 650 do 700 miliona dolara.

Do sada, “Dina: Drugi deo” ostaje najveći prihod godine na svjetskim kino blagajnama sa 711,8 miliona dolara od prodaje karata. Na drugom mjestu, “Bad Boys: Ride or Die”, koji ponovo okuplja Vila Smita i Martina Lorensa, ima impresivan domaći rezultat koji se približava 150 miliona dolara u zaradama.

Među novim ponudama, “The Bikeriders” sa holivudskim šmekerima Tomom Hardijem i Ostinom Batlerom trebalo bi da se na početku objavljivanja pojavi na trećem mjestu sa 9 do 10 miliona dolara zarade, piše Blic.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu