Svijet

(VIDEO) JEDINI ŽIV MEĐU 57 MRTVIH Student koji je preživio stravični sudar dva voza već godinu dana je u komi, a odgovornih još nema

Prošlo je skoro godinu dana od stravičnog sudara putničkog i teretnog voza kod Larise u Grčkoj. Juče je održan parastos na mjestu tragedije. Najbliži su sa suzama u očima ostavili cvijeće na mjestu gdje su njihovi najmiliji nastradali.

(VIDEO) JEDINI ŽIV MEĐU 57 MRTVIH Student koji je preživio stravični sudar dva voza već godinu dana je u komi, a odgovornih još nema
FOTO: APOSTOLIS DOMALIS/EPA

Nezapamćena nesreća odnijela je čak 57 života, a među tijelima tada je pronađen mladić koji je jedini bio živ. Gerasimo Jasonas Georgijadis, student iz Volosa, jedini je preživjeli iz prvog vagona putničkog voza, međutim, godinu dana nakon nesreće on se i dalje nalazi u komi.

– Još ne mogu da se suočim sa slikom ta dva vagona – kaže njegova majka za Megu.

Borba traje godinu dana

Majka ne gubi nadu i sve vrijeme se nalazi uz sina.

– Već godinu dana hrabro se bori za život – navodi majka i dodaje da su ljekari odjeljenja intenzivne njege Opšte bolnice Larisa postali dio njihove porodice.

Mladić u kritičnom stanju

Gerasimo je nakon sudara izletio iz vagona i zadobio teške povrede glave, zato se njegovo stanje još uvijek vodi kao kritično, prenosi Blic.

– Gerasimos vodi titansku bitku. Ipak, sve je ključno, ne mislim ni na šta drugo nego da budem pored njega. Razvoj njegovog stanja je nepredvidiv. Gerasimo je imao dvije operacije. Prognoza je loša. Sem svoje ljubavi imam samo nadu i vjeru da mu dam. Vjerujem mu jer je dobio mnoge bitke. Od srca sam zahvalna ljudima koji se mole za moje dijete – rekla je majka.

Održan parastos na mjestu tragedije

Porodice žrtava prisustvovale su u nedjelju parastosu na mjestu tragedije.

– Naša je odgovornost da se sjećamo 57 duša i da poštujemo to sjećanje. Danas je težak dan. Uspavanog počastite tišinom i molitvom. Ne počastite ga bukom. Mrtvi ne treba da ostanu samo sjećanje na nesreću – rekao je mitropolit Hijeronim.

Istraga nije završena i još uvijek se ne znaju tačne okolnosti pod kojima se 28. februara 2023. godine dogodio sudar putničkog voza i teretnog voza koji je odneo veliki broj života.

Mediji spekulišu da je do nesreće došlo zbog greške šefa stanice Larisa koji je na dionici “Larisa – Evangelismos” putnički voz sa 350 putnika usmjerio na kolosijek kojim je išao teretni voz.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu