Politika

(VIDEO) “Ko bi ga mogao kupiti za 230.000 KM? Platila sam 300.000” Gradonačelnica Sarajeva dala urnebesan odgovor na pitanje o cijeni njenog novog stana

Gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić, nedavno se “ponovila” kupovinom novog stana od 70 kvadrata u centru Sarajeva.

Benjamina Karić
FOTO: FENA

To, vjerovatno, ne bi bilo pretjerano zanimljiva vijest da se Karićeva prilikom gostovanja u podkastu portala Klix nije “debelo” zbunila odgovarajući na pitanja o kupovini tog stana.

Nije istina da je stan plaćen 230.000 KM, pa gdje bi čovjek danas mogao kupiti stan za taj iznos – rekla je Karićeva.

Međutim, na pitanje novinarke koja je insistirala da gradonačelnica Sarajeva otkrije koliko je platila stan, Karićeva je odgovorila da je navedenu nekretninu platila mnogo više!?

– Mislim, ne znam da li je adekvatno da o tim detaljima govorim, ali ništa ne krijem. Pošto je to tek nedavno bilo, ja još nisam stigla platiti ni porez za stan, odnosno muž i ja nismo stigli. Dakle, stan je plaćen 300.000 KM – rekla je Karićeva.

Pročitajte još

Kupovinu novog stana obrazložila je time što ona i suprug, kako je navela, žive u malom stanu od 50 kvadrata, te da planiraju proširenje porodice.

– Odlučili smo da potražimo nešto što bi danas-sutra možda bilo adekvatnije za sve, a opet kako bi bilo bliže poslu mog supruga – rekla je Karićeva.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu