Društvo

(VIDEO) "Ko god čuje da imamo 5 djece, svi se nešto bune i nećkaju" Porodica svaki dan strahuje da će ostati BEZ KROVA NAD GLAVOM

Višnja Šljivovac i Rada Kovačević imaju najveće bogatstvo u selu Melenci - čak petoro djece. Iako žive skromno, nedaći koja ih je zadesila nisu se nadali.

(VIDEO) "Ko god čuje da imamo 5 djece, svi se nešto bune i nećkaju" Porodica svaki dan strahuje da će ostati BEZ KROVA NAD GLAVOM
FOTO: RTV SANTOS ZRENJANIN / YOUTUBE

Iz kuće u kojoj živi u selu nadomak Zrenjanina ova sedmočlana porodica mora da se iseli za tri mjeseca i pronađe novi krov nad glavom, a to za Višnju i njenu porodicu, kako se ispostavilo, nije nimalo lak zadatak.

Imamo rok od tri mjeseca da izađemo iz ove kuće i nemamo gdje. Imamo petoro djece, četiri dječaka i jednu djevojčicu. Najstariji dječak ima deset godina, kćerkica sedam, onda ide Luka koji će sad napuniti sedam, Pavle će pet i Mihajlo je najmlađi, on ima godinu i po dana. Suprug radi privremene poslove sezonski, bori se koliko god može da izdržava porodicu. Ja sam kod kuće, pazim na djecu i vodim računa o svemu – ispričala je Višnja pred kamerama “RTV Santos Zrenjanin”.

Imaju tri mjeseca da nađu krov nad glavom

Dodaje da kuća u kojoj trenutno žive pripada njenom ujaku koji se uskoro vraća iz Danske, što znači da porodica Kovačević ima tri mjeseca da se snađe za krov nad glavom.

– Probali smo nešto da nađemo, ali ko god da čuje da imamo petoro djece i da je to višečlana porodica, svi se nešto bune i nećkaju… Probali smo čak i da konkurišemo za kuću, opština je dala svoju cijenu, gazdi se to nije svidjelo, tako da je i to propalo. Mi stvarno nemamo gdje. Bojim se ako završimo na ulici, da će djeca završiti u domu i da ću ostati bez djece i bez svoje porodice – priča Višnja kroz suze.

Suprug prelazi i po 300 kilometara da zaradi za djecu

Dodaje da plaćanje stanarine ne bi bio problem, ali vrata svoje kuće niko u selu ne želi da otvori.

Pročitajte još

– Djeca su uredna, nisu bezobrazna, poslušni su, dobri su… Suprug radi sezonski, ide da šiša ovce i prelazi i po 300 kilometara da bi zaradio, a ja sam domaćica. Imamo socijalnu pomoć, dječji dodatak nemamo zato što su nam djeca na različitim adresama prijavljena. Roditeljski dodatak imam, ali mi pola ode na kredit. Solidno živimo, nije da nemamo i da su djeca gladna, da im je hladno, čisti su… Samo tražimo nekog da nam otvori vrata od svoje kuće, da kaže: “Izvoli, možeš da budeš ovdje – kaže Višnja.

Najviše bi voljela da novi dom pronađe u Melencima, jer u tom selu djeca idu u školu, a i Višnja je u njemu odrasla i nju i njenog supruga za ovo selo vezuju lijepe uspomene.

– Ako neko ima kuću i ako bi htio da nam pomogne, ja bih mu bila jako zahvalna – zaključuje Višnja.

Televizija “Santos Zrenjanin” kojoj se porodica Kovačević obratila pridružuje se apelu i poziva sve koji bi mogli porodici da ustupe smještaj da se jave na broj telefona 061 252 16 22.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu