Banjaluka

(VIDEO) "KOCKA JE BAČENA" Stanivuković nastavlja borbu protiv kladionica blizu obrazovnih ustanova

Dvije kladionice, jedna pored druge, na 5 metara od jedne od najvažnijih obraznovnih ustanova u našem gradu, banjalučke Gimnazije.

(VIDEO) "KOCKA JE BAČENA" Stanivuković nastavlja borbu protiv kladionica blizu obrazovnih ustanova
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Ovom rečenicom video je započeo gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, pokazujući zbog čega želi da pokrene inicijativu da se kladionice i kockarnice izmjeste najmanje 500 metara od škola.

Škola-kladionica, škola-kockarnica, ovo je samo jedan od primjera u našem gradu, a neko se i dalje pita zašto idemo u ovu incijativu. Žele da nas uvjere kako blizina kladionica ili kockarnica školama učenicima nije važna i da je to najveća glupost. Kladionice blješte blizu obrazovnih ustanova jer je tu velika koncentracija ljudi – rekao je Stanivuković.

Pokazao je to na primjeru dlaska u prodavnicu po jednu stvar a povratka iz iste sa mnogo više stvari od planiranih, upravo zbog toga jer su nam pred očima i mame da ih kupimo.

– Mi vrlo dobro znamo šta radimo. Za nas je odluka da mlade ljude spasimo ovog poroka imperativ. Pozivam sve da nam se pridruže ovoj borbi – rekao je on.

Pročitajte još

Za kraj videa, Stanivuković je poslao sljedeću poruku: “Kocka je bačena da kocka bude odbačena”.

Podsjećamo, Stanivuković je ranije najvio da će Narodnoj skupštini Republike Srpske predložiti izmjene zakona koji će tačno definisati da kladionice i kockarnice moraju biti udaljene 500 metara od škola, a dok se ove odluke ne usvoje, kao destimulativna mjera biće određena visoka taksa za kockarnice koje trenutno imaju objekte otvorene u blizini škola, te će one plaćati takse od 25.000 KM po poslovnici.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije