Magazin

(VIDEO) Mnogi su iznenađeni: Otkriveno zbog čega stjuardese sjede na rukama

Polijetanje u oblake ponekad može dovesti do problema. Ali, kada su nevolje u toku, zauzimanje ove pozicije dobro dođe stjuardesama. 

(VIDEO) Mnogi su iznenađeni: Otkriveno zbog čega stjuardese sjede na rukama
FOTO: _HENNYLIM_/TIKTOK/SCREENSHOT

Da li ste se ikada zapitali zašto članovi kabinskog osoblja sede “na rukama tokom polijetanja i sletanja – pitala je Heni Lim, stjuardesa avio-kompanije na Filipinima, u TikTok video snimku “To se zove položaj oslonac.

U video snimku, koji ima više od 30.000 pregleda, 29-godišnja Lim je otkrila tajne fascinantne sigurnosne procedure koje ona i njene kolege prate kako bi smanjili rizik od tjelesnih povreda u hitnim slučajevima.

– Ovaj položaj uključuje čvrsto vezanje vašeg sigurnosnog pojasa, sjedenje uspravno, sjedenje na rukama – dlanovima nagore, palčevi uvučeni i ruke opuštene, kao i postavljanje stopala ravno na pod. Cilj je da držati tijelo u krutom položaju tako da ako dođe do bilo kakve neplanirane vanredne situacije, tijelo bude manje oštećeno – objasnila je Heni.

@_hennylim_

Why do cabin crew sit on their hands while in their jumpseats? Check this video out to know! Special guest for today’s video: Clare demecillo Follow my Official Facebook Page: “Henny Joyce Lim” Follow me on Instagram: _hennylim_ #fyp #HJL #cabincrewlife #bracingposition #cebupacific #groundstop

♬ Aesthetic – Tollan Kim

Lim i njena koleginica sa posla demonstrirale su specijalno držanje, vezujući se za svoja sjedišta i podvlačeći ruke ispod tela, prenosi Mondo.

Pročitajte još

Ovo ograničava kretanje tijela tako da postoji manja mogućnost povrede ako dođe do problema – objasnila je ona, dodajući da kabinsko osoblje ne sjedi samo skrštenih ruku usred poteškoća u vazduhu.

– Tokom poteškoća, takođe ćemo prolaziti kroz tihu provjeru, koja nas priprema za hitnu situaciju tokom svakog polijetanja i slijetanja. Ovo uključuje svijest o opremi za hitne slučajeve na licu mjesta, provjeru vrata, slušanje naredba i uočavanje bilo kakvog vizuelnog traga van aviona – rekla je Lim. I dok su korisnici TikTok-a bili zapanjeni ovim otkrićem, neki su se saosjećali sa kabinskim osobljem zbog “užasnog” stresa stalnog pripremanja za nesreću

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije