Svijet

(VIDEO) Nakon strašne oluje luksuzna vila vrijedna milione ZAVRŠILA NA IVICI PROVALIJE: Vlasnik ni ne pomišlja da je napusti, tvrdi da kuća nije ugrožena

Tri kuće čija se vrijednost procjenjuje na više miliona evra, a smještene su uz ivicu litice u južnoj Kaliforniji, smatraju se sigurnima za život. Uprkos činjenici da je veliki dio grebena završio u okeanu nakon nedavnog odrona.

(VIDEO) Nakon strašne oluje luksuzna vila vrijedna milione ZAVRŠILA NA IVICI PROVALIJE: Vlasnik ni ne pomišlja da je napusti, tvrdi da kuća nije ugrožena
FOTO: GHAZALALARAB/TWITTER/SCREENSHOT

Nezapamćene oluje i obilne padavine pogodile su početkom februara dio Kalifornije, a vile u Dejna Pointu našle su se u opasnosti. Najskuplja kuća na tom dijelu obale vrijedi 15,9 miliona dolara i u vlasništvu je lokalnog radiologa, 82-godišnjeg Lewisa Bruggemana.

Kuća je stabilna, nije ugrožena i neće biti označena crvenom naljepnicom. Grad se slaže da kuća nema većih strukturalnih oštećenja – rekao je Brugeman.

Načelnik Dejan Pointa Majk Kilebru rekao je za CBS Njuz da su geotehnički inženjer i građevinski inspektor iz grada posjetili jednu od tri vile – kuću u obliku slova A, najudaljeniju na ivici – i zaključili da ne postoji neposredna opasnost za kuću.

Pročitajte još

Otišli su na lice mjesta kako bi procijenili situaciju, ali i razgovarali s vlasnikom vile. Urušavanje dijela litice Dejna Pointa uslijedilo je nakon rekordnih padalina u južnoj Kaliforniji, koje su uzrokovale klizišta i poplave širom regije.

Videosnimak iz helikoptera prikazuje jednu od kuća kako visi s litice i djelomično u vazduhu, dok se čini da su druge dvije opasno blizu ivice. Iako stručnjaci tvrde da su tri spomenute vile sigurne za život, moraće se napraviti dodatni radovi kako bi izdržale sljedeće oluje.

– Moramo poduzeti opsežne radove kako bi stabilizovali kuću – rekao je izvršni potpredsjednik „Alpha Structural”, inženjerske kompanije iz Los Angelesa, prenosi Jutarnji.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu