Društvo

(VIDEO) Nemanja Jovanović (7) je "MALAC GENIJALAC": Dječak je osvojio PRVO MJESTO u mentalnoj aritmetici

Sedmogodišnji Nemanja Jovanović iz Gračanice pobijedio je u jakoj konkurenciji, među čak 500 mališana iz cijele Evrope na nedavno održanoj Međunarodnoj olimpijadi. On nam je otkrio sve o svojim uspjesima, matematičkim planovima i pomaganju drugarima.

(VIDEO) Nemanja Jovanović (7) je "MALAC GENIJALAC": Dječak je osvojio PRVO MJESTO u mentalnoj aritmetici
FOTO: BLIC TV / SCREENSHOT

Nemanja je učenik prvog razreda i prve godine u školi “Malac genijalac”, pobijedio je u pismenom dijelu takmičenja na kome je učestvovalo više od 500 učenika iz deset zemalja.

Nije očekivao pobjedu

– U školi “Malac genijalac” učiteljica je odabrala mene, zato što sam vjerovatno bio dobar kada se rješavaju formule, i tu sam izgleda najbolji i zato sam učestvovao na takmičenju. Konkurencija je bila velika. Kada su izgovorili moje ime, baš sam se iznenadio, znao sam da ću osvojiti neku nagradu, ali ne baš prvo mjesto. U budućnosti želim da se bavim matematikom, i ovaj trofej je jedan iskorak naprijed – kaže Nemanja.

Nemanja kaže da svoje stečeno znanje iz matematike rado prenosi drugarima u školi, a onda se zajedno raduju dobrim ocjenama.

Kada im je neki zadatak nejasan, drugovi me pitaju da im pomognem, naravno da im pokažem sve što treba, a ako nekad ne shvate, dešava se da im odradim cijeli zadatak – priča on.

Oduvijek volio matematiku

Pročitajte još

Nemanjina mama Ivana Jovanović ističe da je Nemanja oduvijek volio matematiku i da je njegov uspjeh na takmičenju bio očekivan.

– Bio je siguran u sebe, nije se uopšte opterećivao oko plasmana. Veliki je uspjeh i to što je uopšte otišao tamo. Bilo je preko 500 djece iz regiona, Evrope, iz njegove školice se takmičilo 9 učenika. I kada se sjetim da je to bila međunarodna olimpijada, i kada saberem sve utiske, prosto ne vjerujem i dalje. Srećni smo, u tim godinama ostvariti veliki uspeh, nije mala stvar. Nadam se da će mu ovaj trofej biti podstrek za dalje – priča Nemanjina mama.

Škola “Malac genijalac” u Gračanici postoji više od 5 godina i funkcioniše u okviru japanskog programa “Hikari” mentalne aritmetike, prenosi Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu