Društvo

(VIDEO) NEPRIJATNO SVIMA Pacijenti Doma zdravlja u Istočnom Sarajevu, među kojima i trudnice, koriste toalet na kojem se NE MOGU ZAKLJUČATI VRATA

Jednostavno uzimanje urina za pacijente u Domu zdravlja Istočno Sarajevo pretvori se u posve neugodnu situaciju. Toaletna vrata ispred laboratorija godinama unazad ne mogu da se zatvore jer ključ ne postoji, a reza za zatvaranje vrata je potpuno izvaljena.

toalet u Domu zdravlja u Istočnom Sarajevu
FOTO: N1/SCREENSHOT

Novinarka N1 Ivana Erić na taj problem, kao građanka i korisnica zdravstvenog sistema, prije nekoliko mjeseci ukazala je direktoru Doma zdravlja, međutim ništa se nije promijenilo.

-Prije mjesec dana, zgrožena činjenicom da ni nakon dvije godine vrata jedina dva toaleta koja postoje u cijelom Domu zdravlja Istočno Sarajevo, a koja su prinuđene koristiti i trudnice i pacijenti sa ko zna kakvim infekcijama (dakle, sa ginekologije se silazi sprat niže da se ode u toalet jer zbog specifičnosti pregleda nekada je potrebno doći sa punom bešikom a zatim je isprazniti pa nastaviti pregled te ovaj užas ne možete izbjeći), pisala sam direktoru Doma zdravlja. Mjesec dana kasnije, upravo u ovim trenucima, radim nekakvu opterećenost na glukozu, 4 vađenja krvi tokom 2 sata, i davanje urina u međuvremenu, uz strogo mirovanje, dakle ne smijem maći odavde – napisala je Erić na društvenim mrežama.

Pročitajte još

U kakvom stanju je toalet, možete pogledati OVDJE.

U prepisci sa direktorom Doma zdravlja Istočno Sarajevo, a u koju je redakcija N1 imala uvid Nenad Ćuk se Erić zahvaljuje što je ukazala na nedostatke i izvinjava se na neprijatnostima koje je doživjela. Zaključuje da će gledati da se navedeni nedostaci otklone što prije. Danas kaže da je tek par mjeseci na poziciji vršioca dužnosti ove ustanove, te dodaje da je upoznat sa problemom.

-Promijenićemo ta vrata. Upravo obezbjeđujemo sredstva. Rješavamo i problem toaleta kod laboratorije, ali i druge probleme u samom Domu zdravlja. Prostor je okrečen 2020, urađena je fasada, a unutrašnji radovi se djelimično rade – zaključio je za N1 v.d. direkora ove ustanove Nenad Ćuk.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije