Politika

(VIDEO) Neurološke i kardiološke tegobe: Tim ljekara iz Srpske pregledao Ratka Mladića

Tim ljekara Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske pregledao je generala Ratka Mladića u pritvorskoj jedinici u Hagu. On je operisan 8. januara u holandskoj bolnici i ugrađen mu je pejsmejker.

(VIDEO) Neurološke i kardiološke tegobe: Tim ljekara iz Srpske pregledao Ratka Mladića
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Generalni direktor UKC Vlado Đajić istakao je da kod Mladića preovladavaju neurološke i kardiološke tegobe.

– Pogledali smo medicinsku dokumentaciju i detaljno pregledali generala. Danas pravimo plan za sutrašnju posjetu, a nakon toga ćemo donijeti jednu konzulijarnu odluku i mišljenje sa daljim preporukama za liječenje – rekao je Đajić za RTRS.

Specijalista kardiologije Nikola Šobot je naveo da je prilikom posjete Ratku Mladiću emotivni momenat bio veoma prisutan.

Pročitajte još

– Naravno da je generalu značilo da dođu ljekari iz Republike Srpske, gdje je on iznio neke svoje tegobe. Već smo postigli puno. General se obradovao našoj posjeti, i mislim da će mu sama posjeta značiti kako u zdravstvenom tako i u psihološkom i emotivnom smislu. Sam kardiološki pregled je bio detaljan koliko je mogao biti u zadatim uslovima – naveo je Šobot.

Podsjećamo, Ratko Mladić je osuđen drugostepeno na doživotni zatvor zbog ratnih zločina, zločina protiv čovječnosti, kršenja zakona ili običaja ratovanja tokom rata u BiH od 1992. do 1995. pred Međunarodnim sudom za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije u Hagu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije