Kultura

(VIDEO) NOVI GLOBALNI HIT Serija o superherojima "zalijepila" gledaoce za male ekrane

Na Netfliks je stigla nova britanska superherojska serija "Supacell" koja je već zauzela prvo mjesto na listi najgledanijih serija u Srbiji.

Scena iz serije "Supacell"
FOTO: NETFLIX/YOUTUBE/SCREENSHOT

Gledaoci su oduševljeni pažljivo razvijenim likovima, kao i njihovim ličnim borbama.

Radnja serije prati grupu naizgled običnih crnaca iz južnog Londona, ujedinjena porodičnom istorijom bolesti srpastih ćelija koja neočekivano razvija supermoći. Oni otkrivaju jedni druge i suočavaju se sa zamkama tajne organizacije koja želi da ih kontroliše.

Glavne uloge u ovoj mini seriji od šest epizoda igraju Tosin Cole, Adelajo Adedajo, Edi Marsan i Kalvin Demba i drugi.

Reditelji serije su Rapman i Sebastijan Tiel.

“Supacell” je stigao 27. juna na Netfliks i već ima poprilično visoke ocijene. Na Rotten Tomatoes ima nevjerovatnih 100 odsto, dok na IMdb-u ima ocijenu 6.6/10.

– Supacell je apsolutni dragulj na Netfliksu koji redefiniše žanr superheroja svojim svježim, inovativnim pripovijedanjem i bogato razvijenim likovima. Od prve epizode, bio sam potpuno zarobljen njegovom jedinstvenom premisom i privlačnim obrtima i zapletima – napisao je jedan gledalac.

– Jedna od istaknutih karakteristika “Supacella” je njegov snažan razvoj karaktera. Svaki lik je jedinstveno izrađen, a njegove moći odražavaju njihove lične borbe i rast. Ovo dodaje sloj dubine priči, čineći je više od tipične priče o superherojima. Serija odlično istražuje kako ove novootkrivene sposobnosti utiču na njihove živote, odnose i percepciju društva o njima – glasi još jedan komentar na novu seriju, piše B92.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu