Svijet

(VIDEO) Olujno nevrijeme pogodilo Crnu Goru: Snažan vjetar u Kotoru gura kruzer bočno po moru, izdato upozorenje zbog padavina, vjetra i talasa

Na Instagram stranici "podgoricki_vremeplov" objavljen je nesvakidašnji snimak koji je nastao danas kod Kotora.

(VIDEO) Olujno nevrijeme pogodilo Crnu Goru: Snažan vjetar u Kotoru gura kruzer bočno po moru, izdato upozorenje zbog padavina, vjetra i talasa
FOTO: PODGORICKI_VREMEPLOV/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Kako se vidi na snimku na crnogorskom primorju duva toliko jak vjetar da gura kruzer bočno po moru.

U opisu snimka se navodi da je ova scena snimljena oko podneva sa Svetog Stasija u Dobroti.

Da podsjetimo, zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS) Crne Gore je izdao upozorenje na opasnost za danas, zbog očekivanih obilnih padavina, jakog južnog vjetra i morskih talasa.

Pročitajte još

– U utorak, 28. novembra, ciklon sa centrom na sjeveru Evrope usloviće nestabilne vremenske prilike na našem području koje se nalazi u jugoistočnom sektoru. Ciklon će usloviti intenzivnije padavine, mjestimično pljuskove i grmljavinu, ponegdje su moguće umjerene do obilne količine padavina, a lokalno i kratkotrajne vremenske nepogode. Krajem dana i tokom noći, intenzitet padavina će oslabiti. Duvaće jak, na udare i veoma jak vjetar, južnih smjerova. More talasasto do jače talasasto – navodi se u saopštenju, prenosi Telegraf.

Upozorenje je jutros uputio i Direktorat za zaštitu i spasavanje MUP Crne Gore svim učesnicima u sistemu zaštite i spasavanja i ukazao na potrebu podizanja operativne spremnosti.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije