Društvo

(VIDEO) KUĆE KAO DA SU GELERIMA IZREŠETANE Grad veličine šake uništio usjeve i oštetio objekte, a pojedini mještani završili sa MODRICAMA PO TIJELU

Nezapaćeno nevrijeme praćeno gradom koje je juče protutnjalo Srbijom, napravilo je značajnu materijalnu štetu u pojedinim gradovima zemlje.

(VIDEO) KUĆE KAO DA SU GELERIMA IZREŠETANE Grad veličine šake uništio usjeve i oštetio objekte, a pojedini mještani završili sa MODRICAMA PO TIJELU
FOTO: IVAN HUNCKIE/TWITTER/SCREENSHOT

Pored automobila, nastradale su fasade kuća, namještaj i dvorišta, a šteta na usjevima još se procjenjuje. Iz Golupca stižu nevjerovatni snimci, a grad izgleda kao poslije bombardovanja, a ne nevremena!

Najkritičnije je bilo u Gornjem Milanovcu, gdje je nastradala i jedna kuća kada je na nju pala neeksplodirana protivgradna raketa, a oluja praćena ledom nije poštedjela ni istok Srbije.

Grad veličine pesnice koji je padao u Golupcu i okolini, opustošio je njive i zasade na kojima su mještani marljivo radili i za samo nekoliko časova izbrisao višemjesečni trud.

O tome svjedoče poruke korisnika društvene mreže Iks iz ovog grada.

– Moj Golubac je satrven od grada. Kao pesnica su padale ledenice. Krovovi, auta, usjevi… sve je satrveno. Drugarica živi od povrtarstva, skoro operisana, loše žive, uništeno joj je sve. Plačem zbog nepravde i nemoći. Strašno je sve ovo… strašno – požalila se jedna korisnica.

Pročitajte još

Fasade kao da su izrešetane gelerima

Zatim je stigao i video snimak koji pokazuje štetu koja je zabilježena u samom gradu i teško je i zamisliti da je ovako nešto moglo da učini nevrijeme, budući da fasade i vrata kuća izgledaju kao da su izrešetane gelerima, a ne ledenicama.

Ledenice koje su padale sa neba bile su zapravo kuglice koje više liče na teniske loptice nego na pravu ljetnju nepogodu koja je svima poznata, a mještani još presabiraju štetu koju su napravile.

Oni koji su se zadesili usred ovakvog “bombardovanja” zadobili su modrice po tijelu!

Ipak, najgore su prošli povrtari i poljoprivrednici koji žive od svojih usjeva, a led koji je u gradu napravio ovoliku štetu, bio je još nemilosrdniji prema njivama i zasadima.

“Potjeralo nas ove godine…”, “Stvarno, kako nije bilo raketa? Mogle su makar da umanje štetu”, “Pa užas”, “Mnogo mi je žao”, “Priroda je surova ponekad”, “Bože dragi, jadan narod”, “Ovo je strašno”, glasili su samo neki od komentara korisnika društvenih mreža, piše Blic.

Osim Gornjeg Milanovca, Velikog Gradišta i Golupca, nevrijeme koje se juče sručilo na Srbiju napravilo je štetu i u Boru, gdje je vjetar oborio banderu na automobil.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu