Kultura

(VIDEO) "Ovo je front, ovo je linija odbrana kulture" Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević "Simfonijom u dvoje" očarali Banjaluku, glumac zapjevao i na ruskom

Jedinstvenim koncertom najpoznatnijeg umjetničkog para na našim prostorima, Jelene Tomašević i Ivana Bosiljčića, završen je ovogodišnji „Banjaluka Fest”.

(VIDEO) "Ovo je front, ovo je linija odbrana kulture" Ivan Bosiljčić i Jelena Tomašević "Simfonijom u dvoje" očarali Banjaluku, glumac zapjevao i na ruskom
FOTO: MODOBIH/YOUTUBE/SCREENSHOT

Slavna pjevačica i omiljeni glumac u Banjaluci su održali premijerni koncert  „Simfonija u dvoje” u pratnji Simfonijskog orkestra Narodnog pozorišta Banjaluka.

Jelena je nastup počela pjesmom „Panta rei”, pa je pozdravila Banjalučane.

– Dobro veče Banjaluko. Mnogo sam srećna što sam u vašem gradu i divnom mestu kao što je Banjaluka fest koji je postao sinonim za dobru muziku – rekla je Jelena Tomašević na početku koncerta.

Premijerno je izvela i svoju novu pjesmu „Ruke druge žene”.

Nakon toga nizali su se njeni hitovi poput „Jutro” , „Košava”, „ Ime moje”, „ Med i žaoka”, „Život u koferima”, „Okeani” i mnogi drugi.

Nakon toga na scenu je izašao i Ivan Bosiljčić i zapjevao „Mala bela gospođice”.

– Dobro veče Banjaluko, dobro veče dragi ljudi. Mnogo mi je drago da smo večeras ovdje zajedno – rekao je glumac pa dodao:

da “dobrote i ljepote još u ovom svijetu ima”.

– Dostojevski je rekao ljepota će spasiti svijet – poručio je glumac.

Publika ga je nagradila gromoglasnim aplauzom a on je nastavio sa vanvremenskim pjesmama poput „I sad me po tebi poznaju” , „Dušo moja”, „Žute dunje” „Pukni zoro” i mnogim drugim, koje je interpretirao na poseban način i pokazao zašto je jedan od najboljih srpskih glumaca.

Nakon što je otpjevao „Pukni zoro” prisutnima  je ispričao o svojim precima koji su bili vojnici i branili Srbiju, pa poručio da je i umjetnost jedan vid borbe.

– Ovo je neki front i ovo je linija odbrana kulture – rekao je glumac nakon čega je zapjevao na ruskom.

Bračni par priredio je pravi spektakl na Kastelu, i svi su uživali u fuziji pjesme i glume.

Ovogodišnji „Banjaluka Fest” trajao je od 4. do 6. jula, a Banjalučani su uživali uz najboljeg violončelistu na svijetu Stjepana Hausera, legendarno „Bijelo dugme” kao i vrhunski muzičko – scenski doživljaj koji su donijeli Jelena Tomašević i Ivan Bosiljčić, piše Glas Srpske.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu