Politika

(VIDEO) PREDSJEDNIK SRPSKE U CRNOJ GORI Dodik i Mandić posjetili Saborni hram Hristovog Vaskrsenja i grob mitropolita Amfilohija u Podgorici

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boravi u radnoj posjeti Crnoj Gori, gdje je nakon razgovora sa predsjednikom Skupštine te zemlje Andrijom Mandićem, posjetio Saborni hram Hristovog Vaskrsenja i grob blaženopočivšeg mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

(VIDEO) PREDSJEDNIK SRPSKE U CRNOJ GORI Dodik i Mandić posjetili Saborni hram Hristovog Vaskrsenja i grob mitropolita Amfilohija u Podgorici
FOTO: RTRS VIJESTI/FACEBOOK/SCREENSHOT

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik jutros je stigao je u Podgoricu, gdje ga je dočekao predsjednik Skupštine Andrija Mandić, sa kojim će održati sastanak u prostorijama Skupštine, piše RTRS.

– Dobro došao predsjedniče, Republike Srpske! Raduje se Crna Gora u koju si došao – rekao je Mandić.

Pročitajte još

Dodik je poručio da je istorija Srba na ovim prostorima ujedno i istorija Srpske pravoslavne crkve.

– Imao sam priliku dok je građen hram da učestvujem u pomoći i zato ni danas nisam propustio priliku da pozdravim naše ljude. Drago mi je da vidim da se ovdje nalazi dosta ljudi i djece. Hram je živ i to je najvažnije. Ključno je za identitet našeg naroda opstanak na svim ovim prostorima ne samo u Crnoj Gori nego i u Republici Srpskoj i Srbiji je jačina naše srpske pravoslavne crkve. Ona čuva naš identitet kroz vijekove. U nemogućim okolnostima sačuvali su naš identitet, vjera, krsna slava. To je nešto što svaki vjerujući Srbin treba da ima na umu. To nije važno samo za vjerski dio života, nego i za istoriju. Istorija Srba je istorija srpska pravoslavne crkve – poručio je Dodik.

Zadovoljstvo zbog Dodikove posjete izrazio je Nikola Pejović, starješina Hrama koji je poručio da njegova posjeta nije dolazak u goste, nego u njegov hram.

– U ime bratstva našeg svetog hrama, sveštenstva i vjerujućeg naroda, želimo da izrazimo radost jutrošnjom posjetom gospodina Milorada Dodika. Uvijek je ta posjeta bratska jer njegova posjeta Hramu nije dolazak u goste, nego dolazak u njegov hram, njegov dom. On ga nikada nije zaboravio i pamtimo njegova dobročinstva. Ovo je prilika i da mu se zahvalimo – rekao je Pejović, piše ATV.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu