Banjaluka

(VIDEO) Prijedlozi čitalaca Srpskainfo veoma inovativni: Nakon štipaljke kružne tokove u Banjaluci mogli bi da ukrase ovakvi spomenici

Na društvenim mrežama Banjalučani su bili vrlo kreativni oko ideja za naredne spomenike koji bi mogli da "niknu" na kružnim tokovima u Banjaluci.

bik na kružnom toku,ilustracija
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Poznati banjalučki fotograf predložio je da na kružnom toku bude “veseli kotao”, koji će imati fontanu iz koje će curiti rakija.

Pojedinci su predlagali svašta. Predloženo je čak da se napravi i skulptura pečenog praseta.

Banjaluka je poznata po mnogo čemu, a najviše po pivu i Kočićevom zboru. Tako je nastala i ideja da na kružnom toku zasija i bik Jablan kao sa fotografije koja je, da napomenemo, foto montaža. Osim bika Jablana predloženo je da zasija i flaša piva.

Jedni su predložili da bude drvo šljive, pa čak i skulptura ćevapa i silueta žene.

Pročitajte još

Sve ovo su prijedlozi nastali nakon što je na kružnom toku na Bulevaru preko noći “zasijala” štipaljka koja je izazvala lavinu komentara.

Iz Grada su za Srpskainfo istakli da instalacija na novom kružnom toku predstavlja atrakciju koja upotpunjuje urbanu sliku grada, kako za građane, tako i za turiste i posjetioce, a ista je donacija gradu Banjaluci.

A prostor oko štipaljke dobio je ranije i svoju “odjeću”. Radnici su postavili zelenu podlogu, kako bi prostor oko štipaljke bio uređeniji. Ili još više podsjećao na original koji se nalazi u Belgiji, nadomak grada Liježa, u parku Chaudfontaine.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije