Banjaluka

(VIDEO) „Prisutan sam u medijima, pa se mogu izvući takvi zaključci“ Šobot govorio o mogućoj kandidaturi za gradonačelnika Banjaluke

Nikola Šobot, načelnik Klinike za kardiohirurgiju UKC Republike Srpske, odgovorio je na pitanje o mogućoj kandidaturi za gradonačelnika Banjaluke.

Nikola Šobot
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Gostujući u emisiji Novo jutro sa Jovanom Jeremić, odgovorio je na pitanja o mogućoj kandidaturi u Banjaluci.

-Ja sam čuo određene špekulacije, glasine i sigurno je to da sam prisutan u medijima te da se može izvući takav zaključak. Ja sam prevashodno ljekar koji je posljednjih 20 godina svog života upravo potrošio na struku, na medicinu prvo na Klinici za kardiovaskularne bolesti, a zatim i na Klinici za kardiohirurgiju gdje smo u zadnje četiri godine konačno uspjeli da pokrenemo kliniku nakon 20 godina u kojoj je uspješno operisano 450 pacijenata. Tako, moja dalja karijera i budućnost će biti vezana za struku, a sigurno je čast i da mi imponuje da budem prepoznat od ozbiljnih političkih subjekata kao neko ko ima reference i sposobnosti da pomogne svojim sugrađanima. Tako da, za sada struka pa ćemo vidjeti – rekao je Šobot.

Pročitajte još

Na tvrdnje voditeljice kako će mnogi komentarisati da će nedavnu posjetu generalu Ratku Mladiću pritvorskoj jedinici u Hagu Šobot možda iskoristiti kao vid lične kampanje za gradonačelnika.

Naše je da radimo najbolje što možemo, da damo rezultate i da stanemo iza tih rezultata, a i ti rezultati stoje iza nas. Svako će to interpretirati na način na koji želi, nama i meni lično je bila čast da odemo kod generala, kao što mi je čast što smo uspjeli da odradimo 450 operacija i iza nas stoje rezultati i reference, a kako će ih neko tumačiti to je stvar njihovog ličnog stava. Sigurno da uvijek ima prostora za promjene sigurno da uvijek može bolje tako da kao građani Banjaluke sigurno da neke stvari trebamo vratiti u legalne tokove te vratiti svrsishodnost nekim projektima i na nekom dnevnom nivou baviti se svakodnevnim životom građana kako kroz infrastrukturne projekte tako i kroz socioekonomske – jasan je Šobot, prenosi banjaluka.net.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu