Politika

(VIDEO) Razlaz vladajuće koalicije u Palama: SNSD i Demos na izbore izlaze sa svojim kandidatima za načelnika opštine

Nije moguć dogovor na lokalnom nivou unutar vladajuće koalicije koju predvodi SNSD i zato će na lokalne izbore u dvije ili više kolona.

(VIDEO) Razlaz vladajuće koalicije u Palama: SNSD i Demos na izbore izlaze sa svojim kandidatima za načelnika opštine
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Ovo je saopštio predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović, predstavljajući kandidata ze stranke Dejana Kojića za načelnika Pala.

– Stav koalicionih partnera na nivou Republike je da svako ide sa svojim kandidatom, idemo u dvije ili više kolona – izjavio je Čubrilović.

Kandidata za načelnika Pala izbacio je i SNSD, koji je za tu funkciju predložio Damjana Škipinu.

– Ovo neće niti bi trebalo da utiče na koalicione odnose – kaže Čubrilović.

Poslanik Demosa u NSRS, Aco Stanišić, kaže da još postoji vremena i razuma da se sjedne, razgovara i podrži jedan kandidat kako bi se pokazala sabornost i želja da budućnost Pala u narednom periodu bude kvalitetna.

Pročitajte još

Vlast u Palama drži SNSD sa koalicionim partnerima, među kojima je i Demos. Dejan Kojić, koji će biti kandidat za načelnika, aktuelni je direktor preduzeća Vodovoda i kanalizacije Pale. Navodi da će biti spremni da odgovore na sve pokušaje diskreditacije njega kao kandidata i ljudi sa liste Demosa.

On nije otkrio ko pokušava da ih diskredituje, ali je najavio da će u narednih mjesec dana pozvati sve političke subjekte sa područja opštine kako bi razgovarali o podršci njemu kao kandidatu za načelnika, prenosi BN.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu