Svijet

(VIDEO) Rusi brutalno poniženi u Sjevernoj Koreji: Lavrov i Putinova svita IZBAČENI IZ SALE, cijeli Zapad se naslađuje

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i Putinova svita koja ga je pratila prilikom jučerašnje posjete Sjevernoj Koreji brutalno je ponižena.

Sergej Lavrov i Vladimir Putin
FOTO: KRISTINA KORMILITSYNA/SPUTNIK/KREMLIN POOL/EPA

Oni su morali da napuste salu za pregovore zato što su ušli prije Kim Džong Una. Da stvar bude gora, sve ovo je emitovano tokom prenosa uživo na državnoj televiziji Sjeverne Koreje.

Ruski ministri Denis Manturov, Vitalij Saveljev, Aleksandr Novak, Andrej Belousov, kao i šef diplomatije Sergej Lavrov, ušli su u salu u kojoj je trebalo da se održi sastanak sa diktatorom Kim Džong Unom. Dok su sjedali, obratio im se zvaničnik Sjeverne Koreje koji je vuknuo: “Stanite”.

– Zašto smo ušli onda, zapitao se jedan od ljudi iz ruske delegacije.

Mi vas pozivamo za sto. Naši lideri će nam se uskoro pridružiti – rekao je predstavnik Sjeverne Koreje koji im je naglasio da protokol mora da se poštuje.

Pročitajte još

Ovaj video postao je viralan i masovno se šeruje širom svijeta, posebno u zapadnim zemljama.

Šta je Putin radio u Sjevernoj Koreji?

 Vladimir Putin i Kim Džong Una
FOTO: GAVRIIL GRIGOROV / SPUTNIK / KREMLIN POOL/EPA

Rusija i Sjeverna Koreja potpisale su juče Sporazum o sveobuhvatnom strateškom partnerstvu – koji je mnoge već podsjetio na čuveni Član 5 iz osnivačkog akta NATO – tokom posjete Vladimira Putina Pjongjangu, prve za 24 godine.

Vladimir Putin je rekao da Sporazum o sveobuhvatnom strateškom partnerstvu podrazumijeva pružanje obostrane pomoći u slučaju agresije na jednu od zemalja.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu