Svijet

(VIDEO) Šok snimci iz crnogorske škole uzdrmali javnost: Gađaju nastavnicu, bacaju stolove i stolice

Podgorička policija podnijela je prekršajne prijave protiv A.V. i L.B., dva bivša učenika Srednje mješovite škole (SMŠ) "25.maj" u Tuzima zbog drskog ponašanja, saopšteno je iz Uprave policije.

(VIDEO) Šok snimci iz crnogorske škole uzdrmali javnost: Gađaju nastavnicu, bacaju stolove i stolice
FOTO: VIJESTI/SCREENSHOT

Kako se navodi u saopštenju, policiji je 8. septembra prijavljeno da se u SMŠ „25.maj“ u Tuzima učenici nedolično ponašaju, viču, uništavaju školski inventar, bacaju predmete u pravcu profesora pomenute škole.

U odnosu na pomenuti događaj objavljeni su i video snimci na društvenim mrežama, koje su prenijeli i mediji.

Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su u cilju identifikacije lica sa snimka prikupili obavještenja od bivših učenika ove škole – R. B., M. B., A. V., D. D., B. A. i L. B., te od prethodnog direktora SMŠ „25.maj“ – G.L., kao i od trenutnog direktora ove škole – S.L.

Pročitajte još

Osim toga, prikupljena su obavještenja i od dvije profesorke. Sa svim spisima predmeta upoznat je tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se nakon uvida u spise predmeta, 20. novembra, izjasnio da u radnjama ovih lica nema elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnost navodi se u saopštenju.

Kako je objavila Televizija Vijesti, neki od snimaka, koji su se našli na društvenim mrežama, nastali su krajem prošle školske godine. Na nekima od njih, osim uništavanja školske imovine i neprimjerenog ponašanja, vidi se i kako učenici gađaju nastavnicu Ardijanu Junčaj, koja u ovoj školi predaje ekonomsku grupu predmeta, prenosi Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije