Svijet

(VIDEO) STIGLA POMOĆ Turska poslala avionom lijekove i 20 ljekara u Gazu

Iz Ankare je za Kario poletio avion u kojem se nalaze lijekovi i medicinska sredstva za Gazu. U glavni grad Egipta je krenuo i tim od 20 ljekara iz Turske.

(VIDEO) STIGLA POMOĆ Turska poslala avionom lijekove i 20 ljekara u Gazu
FOTO: DR. FAHRETTIN KOCA/FACEBOOK/SCREENSHOOT

Turski ljekari će u saradnji sa egipatskim ministrom zdravlja provesti studije izvodljivosti za uspostavljanje terenskih bolnica na egipatskom aerodromu El-Arish i na graničnom prijelazu Rafah.

– Naš avion je poletio za Gazu. Predsjednički avion, napunjen lijekovima i medicinskim potrepštinama u kojem se nalazi 20 medicinskih stručnjak sada je na putu iz Ankare za Egipat – rekao je turski ministar zdravlja Fahretin Koca.

GAZZE’YE YARDIM İÇİN UÇAĞIMIZ HAVALANDI. Cumhurbaşkanlığımıza ait, ilaç ve tıbbı malzeme ile dolu, 20 uzman hekimin bulunduğu uçak Ankara’dan Mısır’a hareket etmiş durumda.

Posted by Dr. Fahrettin Koca on Sunday, October 22, 2023

Nakon što se završi neophodna koordinacija, planirana je isporuka terenskih bolnica i vozila hitne pomoći u region brodom.

Pročitajte još

– Istovremeno sa ovim aktivnostima planirano je slanje lijekove, medicinski potrošni materijal i medicinska sredstva sa liste potreba koju je egipatsko Ministarstvo zdravlja dostavilo – naveo je Koca, prenosi Klix.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije