Magazin

(VIDEO) "Sve je počelo nakon Zadušnica, ni pop nije imao objašnjenje" Željko i Olgica iznajmili kuću, pa gorko zažalili i odmah se iselili

Iako vijekovima stara, u priču o duhovima danas malo ko vjeruje, sem možda onih koji tvrde da su nekada imali blizak susret sa njima - što je slučaj sa Željkom i Olgicom, bračnim parom iz sela Ljubić kod Čačka.

Željko i Olgica
FOTO: GLAS ZAPADNE SRBIJE/YOUTUBE/SCREENSHOT

Željko i Olgica su kao i svi mladi bračni parovi jedva čekali da se, nakon vjenčanja 2010. godine usele u kuću koju su iznajmili i sa zadovoljstvom sredili po svom ukusu. Međutim njihovo oduševljenje novim domom trajalo je svega par mjeseci, jer su im tvrde, sve pokvarili duhovi. Ova priča stara je 13 godina, ipak još uvijek se prepričava u Ljubiću ali i čitavoj Srbiji.

Željko i Olgica su se uselili u kuću nekoliko mjeseci nakon smrti njene vlasnice, međutim usljed neobičnih dešavanjima koja su ubrzo uslijedila, ondašnji stanari tvrdili su da njihovu kuću pohode prikaze i nečiste sile.

Oba supružnika pričala su kako bi sve počinjalo noću, neobičnim ponašanjem i zavijanjem njihovog psa, da bi uslijedilo lupanje na vrata i prozore, a zatim i koraci po kući, glasno udaranje i grebanje…

– Prvih mjesec i po dana se ništa nije dešavalo, međutim nakon prvih Zadušnica počela su neobična zbivanja… Čovječe, kažem ti ja, legli mi uveče da spavamo, prvo veče, kuče stalno zavija na vrata. Drugo veče ponovo ista priča, kuče zavija i počinje lupanje i tačno čuješ kako idu koraci. Čulo se škripanje patosa, udaranje o vrata, grebanje, zveckanje čaša, koraci… – objašnjavao je tada ovaj.

Ni osveštavanje kuće nije pomoglo

Zbog ovih neobjašnjivih stvari odmah su pozvali i sveštenika. Međutim nije bilo nekog pomaka.

– Zvali smo popa da osvešta kuću, on je to učinio, a samo sat vremena kasnije, kada smo se vratili zatekli smo čitavu kuću prekrivenu crnom paučinom – navodi dalje Željko.

Prvi komšija, Mile Lopata, kaže da nije video duhove, ali nešto neobično ipak jeste.

Pročitajte još

– Ušao sam i video paučinu, čitav zid je bio prekriven, od ćoška do ćoška. Nije u pitanju prljavština, jer je unutra sve bilo krečeno i bilo je kao snijeg – rekao je tada on, piše Glas Zapadne Srbije.

“I dobri i loši duhovi postoje”

Prota Milenko Lazić, čija je ovo parohija i koji je osveštao kuću, poznavao je bivšu vlasnicu i objašnjava da se ona nije žalila ni na kakve neobične natprirodne pojave. Međutim ono što je znao o njoj jeste da nije slavila krsnu slavu i da je rijetko svraćala u crkvu.

– Što se duhova tiče, oni postoje, dobri, koji nas upućuju na dobra dela, ali i oni loši, koji čine zlo ljudima i kojih se treba čuvati – rekao prota povodom slučaja duhova u Ljubiću.

Mihailo Šipetić, sadašnji vlasnik kuće, zet pokojnice, kaže da nikada nije vidio ništa čudno u kući, iako je noćima stražario ne bi li zatekao nekog neobičnog posjetioca ili pojavu.

Sjedio sam u gluvo doba noći, da je ičega bilo mene bi odnijelo – rekao je on, prenosi Blic.

Željko i Olgica su veoma brzo potražili novi dom, iako su ovu kuću detaljno renovirali i sredili, jer kako kažu, od duhova nisu mogli nastaviti da žive u njoj. Kuća u Ljubiću je i nakon dvije godine od ovog događaja bila prazna.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije