Hronika

"Ubio sam Nebojšu, sutra neću doći na posao" Slobodan iz puške pucao u kolegu, a poslije hapšenja od policije tražio pljeskavicu

U Višem sudu u Čačku juče je počelo suđenje Slobodanu B. (56) iz Čačka, koji je prije 10 meseci, kako se sumnja, presreo kolegu Nebojšu Rakićevića (39) s puškom i pucao u njega nasred ulice u Čačku.

Policajci Srbija
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RINGIER

Rakićević je jedva preživio jer je imao otvorenu ranu na glavi i prostrelnu stomaka. Pucnjava se dogodila 6. februara ove godine, oko 16 sati, u Ulici Gavrila Principa, u širem centru Čačka.

Teško ranjeni Rakićević je ostao da leži na ulici dok je osumnjičeni, koji je optužen za pokušaj ubistva, kako se sumnja pobjegao. Kod osumnjičenog nije pronađena puška iz koje je pucao, ali je policija u njegovoj kući zaplijenila dva pištolja, ručnu bombu i ogromnu količinu municije.

Poslije predaje tražio pljeskavicu

Kada se Slobodan B. predao policiji i priznao krivično djelo navodno je tražio pljeskavicu.

Teško povrijeđeni Rakićević je po izlasku iz bolnice otkrio da je Slobodan B. poslije pucnjave nazvao vlasnika firme u kojoj obojica rade i mrtav hladan rekao: „Ubio sam Nebojšu, sutra neću doći na posao!“.

Okrivljeni je juče u sudu negirao krivično djelo za koje je optužen.

“Nisam htio da ga ubijem”

Pušku sam uperio Rakićeviću u noge, ali je ona opalila jer sam se okliznuo o ivičnjak. Poslije toga sam mu prišao i cijevima od puške ga udario po glavi, iz neke mržnje koju osjećam. Nisam htio da ga ubijem, već samo da ga zaplašim. Ponio sam pušku sa sobom. U njoj sam već imao dva metka, a ubacio sam naknadno još jedan ukoliko budem napadnut – izjavio je optuženi na glavnom pretresu.

Rakićević je poslije oporavka i izlaska iz bolnice ispričao da je bio devet dana u komi.

Pročitajte još

– Poslije prve operacije u Čačku oslabio sam 15 kilograma, pluća su mi stala i nastupila je sepsa. Supruga mi je spasla život jer je tražila da me hitno prebace na Prvu hiruršku kliniku u Beogradu. Da ona nije bila uporna i izričita teško da bi preživio. Nosio sam kesu na stomaku, a predstoji mi još jedna operacija – rekao je Rakićević.

Advokat Slavka Babić, punomoćnik teško povrijeđenog Rakićevića, kaže da je okrivljeni imao jasnu namjeru da ubije njenog klijenta.

– To se vidi iz njegovog postupaka jer je u pušku dodao još jedan metak, kao i po smirenosti i odlučnosti koju je pokazao prilikom odlaska s mjesta napada. U sudu su juče saslušani neki od neposrednih svedoka događaja. Svi dokazi koji su do sada izvedeni, kao i odbrana optuženog govore u prilog tome da je s umišljajem pokušao da ubije mog klijenta. Rakićević će na nekom od sljedećih pretresa dati svoj iskaz i detaljno opisati događaj – kaže advokat Slavka Babić, piše Alo.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije