Svijet

(VIDEO) TRAUMATIČNO SLIJETANJE Avion klizio bez stajnog trapa 500 metara, objavljen snimak drame

Dvoje putnika i pilot nepovrijeđeni su nakon prinudnog slijetanja na australijski Aerodrom Njukasl bez stajnog trapa, usljed mehaničkog kvara.

Dramatično slijetanje aviona u Australiji
FOTO: 7NEWS AUSTRALIA / YOUTUBE

Avion, “bič B-200 super king”, kružio je oko aerodroma satima sagorijevajući gorivo prije nego što je izvršio prinudno slijetanje “na stomaku”, sa točkovima nagore, ugašenih motora kako piše CNN “kao iz udžbenika”.

Snimci prikazuju kako avion prilazi pisti bez aktiviranog stajnog trapa prije nego što je sletio i zaustavio se nakon klizanja.

Pročitajte još

Kako navodi “7njuz Australija”, klizio je oko 500 metara prije nego što se konačno zaustavio.

Vozila hitne pomoći su čekala u pripravnosti, vidi se kako trče da pruže pomoć putnicima u avionu.

“Pilot je bio veoma smiren”

Načelnik policije Novog Južnog Velsa Vejn Hamfri pohvalio je 53-godišnjeg pilota za uspješno slijetanje, navodeći da niko nije povrijeđen i da su putnici čak uspjeli da se odvezu kući.

– To je bio sjajan rezultat, pilot je to zaista odlično uradio. Mogao sam da ga čujem u eteru, zvučao mi je veoma smireno – rekao je on.

Avion je, kako piše CNN, kružio više sati oko aerodroma kako bi sagorio gorivo. Oni koji su u kontrolnoj sobi na tlu vodili avion aplaudirali su kad su videli da je bezbjedno sletio, dodao je Hamfri. Privatni avion je trebao da izvede 26-minutni let od Njukasla, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu