Sudbine

(VIDEO) U GINISOVOJ KNJIZI REKORDA Preminula Beti Neš, stjuardesa sa najdužim radnim stažom na svijetu

Beti Neš, stjuardesa iz SAD sa najdužim radnim stažom na svijetu, preminula je u 88. godini nakon što je gotovo 67 godina služila goste u avionu.

Beti Neš
FOTO: CNN/YOUTUBE/SCREENSHOT

Neš je počela da leti sa sada ugašenom avio-kompanijom ”Istern eirlajns” 1957. godine i uglavnom je radila na liniji između Vašingtona i Bostona kako bi svake noći mogla da bude kod kuće i brine se o svom sinu, prenio je ABC.

Željela sam da budem stjuardesa od trenutka kada sam prvi put ušla u avion – imala sam 16 godina. Pilot i stjuardesa su prošetali hodnikom i pomislila sam “Bože moj” i rekla sam da je to za mene -rekla je Neš za CNN.

– Na početku svoje karijere, morate biti određene visine, morate imati određenu težinu. Bilo je grozno. Nabacite par kilograma, a ako ostanete tako, skinuli bi vas sa platnog spiska. Morate se stalno mjeriti – rekla je ona, prenosi Gardijan.

U 2022. godini, Neš je dobila titulu Ginisove knjige rekorda za najduže bavljenje stjuardeskim poslom.

Nikada zvanično nije otišla u penziju sa svoje pozicije u ”Ameriken erlajnsu”, a preminula je 17. maja u domu za stare nakon nedavne dijagnoze raka dojke.

– Žalimo zbog odlaska Beti Neš, koja je skoro sedam decenija s ljubavlju brinula o našim putnicima u vazduhu. Leti visoko, Beti – saopštio je ”Ameriken erlajns”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu