Politika

(VIDEO) Vučić poručio da očekuje ubjedljivu pobjedu "Hvala ljudima sa KiM na ljubavi koju pokazuju prema svojoj otadžbini"

Predsjednik Srbije i nosilac liste "Srbija ne sme da stane" Aleksandar Vučić poručio je jutros da očekuje veoma dobru izlaznost na izborima i ubedljivu pobjedu liste na kojoj je nosilac.

Aleksandar Vučić
FOTO: OLIVER BUNIĆ / RINGIER

Kada kažem ubedljivu pobjedu, vjerujem da će lista “Srbija ne smije da stane” biti blizu apsolutne većine ili će imati apsolutnu većinu. I mislim da je to važan uslov da bi Srbija nastavila putem prosperiteta i uspjeha – rekao je Aleksandar Vučić poslije glasanja na biračkom mestu na Novom Beogradu.

On je rekao da je siguran da su građani prepoznali politiku liste “Srbija ne smije da stane” i da je to politika koja je garant nastavka uspjeha i progresa Srbije.

Vučić je naveo da se nada da će se svi akteri izborne utakmice ponašati na odgovoran, ozbiljan i racionalan način iako, kako kaže, nije uvjeren u to. Na pitanje novinara kako planira da gradi odnose sa Hrvatskom s obzirom na to da je u koaliciji sa strankom Vojislava Šešelja, Vučić je rekao da je njegova lista u koaliciji sa radikalima na lokalu, a na republičkom nivou neće biti u koaliciji sa njima.

– Na lokalnom nivou nećemo da gradimo odnose sa Hrvatskom. Bačka Topola i Niš neće da grade odnose sa Hrvatskom – naveo je Vučić, piše Blic.

Pročitajte još

Na pitanje o glasanju na izborima srpskih građana sa Kosova i Metohije, Vučić je rekao da je zahvalan našem narodu što je izašao da glasa.

– Vidoio sam da su svuda gužve u centralnoj Srbiji, na mjestima gdje oni glasaju. Hvala im na ljubavi koju pokazuju prema svojoj otadžbini i što jasno i nedvosmisleno poštuju Povelju Ujedinjenih nacija i Rezoluciju 1244 UN – istakao je Vučić.

Na pitanje o kršenju izborne tišine u pojedinim medijima, Vučić je ocijenio da je ona kršena “brutalno” i da je to, kako je naveo, izraz nemoći i poručio da će rezultat na kraju biti onakav kakav narod želi i kako narod bude glasao.

glasačka kutija
FOTO: SAMIR JORDAMOVIC/ANADOLIJA

Na pitanje novinara da li je kampanja liste “Srbija ne sme da stane” rađena po principu “tri NE” (Srbija NE smije da stane, NE nezavisnosti tzv. Kosova i NE sankcijama Rusiji), Vučić je ocijenio da je njegova lista kampanju radila po principu “DA” i da je jedina iznosila program i planove razvoja.

– A neki drugi su imali negativnu kampanju, od toga da su mi objašnjavali ko mi je otac, da su mi objašnjavali kakva mi je majka. Da su mi saopštavali da mi sin nije sin, pošto oni to valjda bolje znaju – rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić glasa na izborima
FOTO: RAS/RS/BLIC TV

On je podsjetio da će, ako izgubi, sa ostalima razgovarati o tome kada će biti novi predsjednički izbori, ali dodaje da vjeruje u ubedljivu pobjedu svoje liste.

Podsjetimo, izbori 2023 održavaju se nešto više od godinu i po dana od prethodnih parlamentarnih, gradskih i predsjedničkih izbora, koji su Održani 3. aprila 2022. godine. Prema podacima Republičke izborne komisije (RIK) konačan broj birača sa pravom glasa na parlamentarnim izborima je 6.500.666.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu