Sudbine

(VIDEO) “Ne mogu bez njega ni koraka” Ankica i Vladimir su u braku 60 godina i dali su odgovor na pitanje kako njihov odnos i dalje traje

Mnogi danas sumnjaju u brak. Kažu neki i da je bračna zajednica prevaziđena forma, ali i to da je takozvani moderni brak daleko fleksibilniji od onog tradicionalnog.

Ankica i Vladimir daju izjavu na ulici
FOTO: INDEX.HR/TIKTOK/SCREENSHOT

Ali suštinu niko ne može da promjeni. Brak je ljubav i poštovanje, i po ideji i po praksi. Zašto brakovi danas pucaju brže nego ranije- razloga je mnogo.

Međutim, ima bračnih veza koja opstaju uz sve izazove i traju decenijama, te veze počele su u nekim prošlim vremenima, nastavile su se u ovom vijeku i traju. Kako?

Ankica i Vladimir u braku su čak 60 godina i mogu da daju odgovor na ovo pitanje.

– On je tražio osobu koja će raditi kod njega – rekla je Ankica koja je radila kao profesorka matematike, dok je njen muž bio agronom u Virovitici u Hrvatskoj.

Pročitajte još

– Tražio sam nekoga ko bi mogao da predaje matematiku na kursevima za radnike. Za sticanje kvalifikacija – dodao je Vladimir.

Novinarska ekipa je ovaj bračni par srela u Zagrebu, Ankica je na pitanje šta joj se najviše dopada kod njenog supruga odgovorila sljedeće: “Sve”. Vladimir je duhovito poručio: “Ne smijem da kažem nešto drugo, osim da je ona najbolja”.

Ankica je uzvratila: “On je jako dobar. Ja drugo ne mogu da kažem”.

Uspjeh njihovog braka krije se u ljubavi, poštovanju i toleranciji, istakao je Vladimir.

– On je mene pustio da idem da studiram. On je radio, nikada me ni “taknuo” nije. Ne mogu bez njega, ni koraka, istina je – izjavila je ova baka, piše Index.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije