Svijet

"Vidjela sam kako nose krvavog dječaka" Potresno svjedočenje učenice iz škole gdje je bivši učenik napravio MASAKR

U pucnjavi u Rusiji je poginulo najmanje devet osoba, mahom učenika, nakon što je jedan bivši učenik otvorio vatru u školi u Kazanju.

"Vidjela sam kako nose krvavog dječaka" Potresno svjedočenje učenice iz škole gdje je bivši učenik napravio MASAKR
FOTO: TARTASTAN NEWS/TWITTER

U trenutku kada je pucnjava započela, učenici su bili na času, nakon čega su začuli tutnjavu koja je podsjećala na zvuk eksplozije bombe, pa su uplašena djeca potrčala do prozora, opisala je jedna učenica.

– Čuli smo snažnu buku. Kao da je eksplodirala bomba. Jako smo se uplašili, otrčali do prozora, otvorili ga i svi su počeli da skaču. Bili smo na prvom spratu – REN TV kanal je preneo riječi učenice po imenu Zuhra.

Zuhra je takođe rekla da je videla učenike kako leže na zemlji, mnoštvo vozila policije i Ministarstva za vanredne situacije, kao i privedenog napadača, prenosi Blic.

Pročitajte još

– Vidjela sam đake osmog razreda kako skaču sa trećeg sprata. Otprilike pet minuta kasnije vidjela sam dva odrasla muškarca kako nose jednog osmaka. Položili su ga na zemlju, bio je sav u krvi. Bila sam potpuno šokirana – rekla je devojčica.

12. maja nastava je otkazana u svim školama u Kazanju. Odgovarajuća uputstva dao je predsednik Tatarstana Rustam Minihanov.

U Tatarstanu je 12. maj proglašen za dan žalosti za ubijenima u pucnjavi.

Prema riječima Minihanova, ubijeno je četiri dečaka i tri djevojčice. Iz njegove pres službe su kasnije rekli da je i jedna nastavnica ubijena, kao i još jedna osoba zaposlena u školi.

Terorista je uhapšen, ima 19 godina. Vatreno oružje je registrovano na njegovo ime. Ostali saučesnici nisu utvrđeni, istraga je u toku – rekao je Minihanov nakon posete školi.

Istraga će pritvorenom odrediti psihijatrijski pregled. Istražni komitet je pokrenuo krivičnu istragu masovnog ubistva.

Prethodno su mediji prenijeli različite informacije o broju ubijenih i broju napadača. Neki su naveli i da su neka od djece nastradala prilikom pokušaja bjekstva.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu