Politika

Vidović Helezu: Zukane ne skrivaj vojnika koji je nožem napao kolegu Srbina, već ga sankcioniši za primjer drugima

Vojnik bošnjačke nacionalnosti napao je nožem kolegu srpske nacionalnosti u kasarni "Zaim Imamović" u Pazariću u Centru za osnovnu obuku Komande obuke i doktrine OS BiH.

Siniša Vidović
FOTO: UJEDINJENA SRPSKA

Ministar Zukan Helez je ekspresno donio odluku o udaljavanju sa obuke bošnjačkog vojnika.

Siniša Vidović, zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske pozvao je Zukana Heleza na odgovornost za zataškavanja slučaja napada na srpskog vojnika na nacionalnoj osnovi .

– Ćutanje i skrivanje je znak odobravanja. Možda je ministru Helezu u interesu da izazove nacionalni sukob pošto mu je retorika puna takvih prijetnji – komentariše Vidović.

Pročitajte još

– Ovaj incident je zabrinjavajući.  Neophodno je strogo sankcionisati počinioca u suprotnom će značiti da je taj njegov čin napada na nacionalnoj osnovi odobren i podržan od strane  ministra i protagonista njegove politike – izjavio je Vidović.

– Dogodi li se još jedan napad na srpskog vojnika bilo gdje u Federaciji bojim se da će  narod reagovati, braniti ih, a mi ne želimo eskalaciju sukoba u BiH jer veoma dobro znamo šta to znači. Ja imam 4 sina, trojica su već tog uzrasta, i ono što ne želim svojoj ne želim ni bilo čijoj djeci. Moramo na vrijeme reagovati i zaustaviti burne rekacije. Zukane, radi svoj posao i čuvaj svu djecu  u BiH –  zaključio je Vidović.

Podsjećamo, incident se dogodio sinoć poslije ponoći u kasarni u Pazariću.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije